Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 August 2012

Lantak Korang Lar

Biler kiter kasi nasihat... Lu orang kata macam-macam.. siap sumpah seranah... Hahaha... Kata belajor agama... Tapi... Nampak sangat sesatnyer.. Sesat yang tabley nak dibantu lagie.. Hahaha

Sahsiah, akhlak dan adab kelaku tak melambangkan orang yang ader belajar dan menuntut ilmu agama... Aper daaa.... Hahahaha..

Dulu masa kitorang dedahkan kebobrokan dan kemengarutan Haasan Ali.. puak-puak nih la jugak yang bermatian mendefend Hassan Ali... Hahaha

Tapi.... Terbukti aper yang kitorang dedahkan tue betul.... Hahaha... Aper lagi nak kata.... Ingatkan lepas tue puak-puak nih akan insaf... Rupanyer lagi tambah teruk sahsiah, akhlak dan adab kelaku.. Hahaha...

Ini mesti tok guru diorang silap bukak kitab nih... Maybe terbukak kitab Permata Yang Hilang.... Hahaha

Aper pon... Lantak korang lar... Jangan nanti biler dah kena kencing baru nak jngat aper yang gua nasihatkan... Hahahaha.. Masa tue dah tabley nak revert dah..

Oh yer... Gua nak ucapkan tahniah kat blogger tue pasai makin hari mereka makin menyerlahkan sikap, sahsiah, akhlak dan adab kelaku sebenar PAS Terengganu .... Hahaha

Patut pon dapat sepenggal jer memerintah negeri.... Hahahaha

2 comments:

  1. Salam C++

    Yong masih ingat lagi. Masa PAS buat muktamar kat Kota Bharu, Hassan Jati masih dalam PAS. Yong pun belum jadi Blogger. Yong jadi dreba untuk kakak ipar jer. Bukan main lagi demer belasah Bloggers. Bukan Bloggers minta puji dan sanjungan macam orang fasiq, tapi tolong jangan perkelehkan Bloggers boleh tak?

    Ternyata persepsi Blogger terhadap sesetengah pemimpin PAS masa itu memang berasas!

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Gua dah start menulis di alam online nih sejak tahun 1996 lagi... masa tue guna Geocities la berbagai... dari masa tue lagi gua dah menulis secara kritis terhadap percaturan politik di Malaysia....

    Cuma masa tue guna ID lain... hehehe....

    Tak mintak pon nak glamer ker mender ker... cuma ... kalu boleh... biarlah parti politik tak kisah la belah mana pon jadi matang skit dalam berpolitik... jangan la jadik macam bebudak....

    Tapi yer la... orang mau dengar puji pujian jer... kritikan atau hantaman takder saper mau dengar... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja