Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 August 2012

Lu Orang Perasan Tak?

Bhai dan DeeDee semua.... gua nak tanya lu orang satu mender.... lu orang perasan tak... tentang satu perkara nih.... satu perkara yang memang nampak kecik... tapi kalu lu perhatikan betul-betul... lu akan nampak signifikannyer.. lu akan nampak kemana hasilnya.. lu akan nampak agenda disebaliknyer...

Macam nih.. setiap kali ader demonstrasi... tak kira la demonstrasi yang lebih menjurus kepada agama Islam.... ataupon yang menjurus kepada maslahat umum (rakyat)... lu ader peratikan tak betul-betul siapa yang akan hadir dan turut serta dalam demonstrasi tue...

Gua takmo citer tentang DAP atau PKR... sebab gua cukup tau... diorang kureng kalu nak bawak isu yang menjurus kepada agama.... tapi kalu bab maslahat umum (rakyat) ... diorang akan kedepan... malah kadang-kadang tue sampaikan tak perlu dikeluarkan arahan rasmi mender pon... diorang akan join jer...

Tapikan... kalu PAS....sampaikan terpaksa keluarkan arahan rasmi... tue pon.. masih ramai yang buat derk jer.. ramai yang tak amik pot... ramai yang tak hirau.... kalu ader yang pergi tue pon... yang itu biasanyer aderlah golongan dalam PAS yang berfikir panjang.. jenis yang berfikir tentang maslahat umum.... bukan jenis yang kat mulut jer sebut tahaluf siyasi tapi... hehehe... hampeh...

Lu tarak percaya ka.... kalu lu tarak percaya... lu tengok balik semua foto dan video yang diambil dalam mana-mana siri demonstrasi... even demonstrasi anti ISA (GMI) pon.. puak-puak yang dimulut berbuih citer pasai kitab-kitab mender nih... tapi haram taknak join samer demonstrasi berkaitan maslahat umum.... sure lu takkan nampak muka diorang dalam foto atau video tue...

Contoh nyata... dulu masa Hassan Ali dalam PAS jadi Pesuruhjaya... lu ader nampak ker dier join mana-mana demo....... malah kalu la kiter dapat kaji hati diorang nih... kita akan dapat jumpa statement "kerja demonstrasi nih kerja bodoh" terselit dalam hati diorang.. hahahaha.... sampai gitue skali aaa...

Dan.... kalu lu orang nak tau la.... puak-puak inilah yang akan bagi "talian hayat" kat UMNO biler sampai masa UMNO dah nazak.... dan ini terbukti la bhai... bukan gua cakap mender kosong jer... gua bukan tuduh mender.... kalu lu buat pemerhatian.. lu akan nampak... hahahaha

So... aper yang sebenarnya gua nak citer nih... hahaha... takder la... gua cuma nak kasitau lu orang sumer yang UMNO akan selamat lagi sekali dalam PRU13 nih... sebab akan ader orang kasik UMNO talian hayat..... hahahaha

P/S : Lu nak ker gua senaraikan nama-nama diorang nih? hahahahaah

2 comments:

  1. Salam C++
    Abih tu, takkan kita nak doakan demer kalah kot? Kita doakan demer insaf je le.

    Anyway, let us not beat about the bush! Yong riso nanti demer yang masih cinta pada ameno ni senyap2 meeting dalam gelap bila result PRU 13 kuor. So Yong cadang demer ni dikenalpasti dan lepas kuor PRU 13 demer yang menang dikenakan tahanan rumah sampai kita bentuk kabinet. Kalau tidak pasti demer kena kindap SB ameno yang desperado. Amecam?

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Gua doakan diorang sedar lebih awal.. sedar atas kerjabuat diorang... yer la.. gua cuma boleh nasihatkan jer... hidayah hanya datang dari Allah Taala...

    Idea Yong tue chanteq sangat... cumanyer... kalu nak buat camtue agak susah skit.... nanti diorang akan bawak ayat-ayat... sebagai menjustifikasikan kerjabuat diorang...

    Nak nasihat pon salah.. tak nasihat pon salah... susah betul lar..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja