Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 August 2012

Jangan Risau

Bhai... Lu jangan risau... Nasharuddin Mat Isa nampaknyer pon dah konpiden nak masuk Mahkamah... Ader chan la UMNO akan amik kesempatan canangkan hebat-hebat kat Utusan Malaysia...

Nasharuddin Mat Isa pon nak takut aper.. Ramai benar puak UG dalam PAS yang akan bantu dier... Stakat koa Mahkamah tue.. UMNO boleh tolong setelkan... Aper ader hal...

Tapi satu statement Nasharuddin Mat Isa yang gua paling tak tahan... Bilermana dier kata "Menolak sebahagian daripada Islam bernakna menolak Islam"... Statement nih dier cakap kat depan wartawan Sinar Harian..

Dan gua pasti Karpal Singh akan gunakan point tue untuk kenakan balik kat Nasharuddin Mat Isa...

Kiter semua tau yang Karpal Singh tue aderlah bukan Islam.. dan dier tak beriman dengan Al Quran... Jadi memang la orang bukan Islam akan menolak Islam... Kalu dier tak tolak Islam maknanyer dier beriman la... Dier Islam la... Hahaha

Persoalan sekarang nih... Kenaper statement tue Nasharuddin Mat Isa tak tujukan kat UMNO... Dimana dari dulu lagi UMNO kuat menolak undang-undang Allah Taala... Jadi kalu itu macham la feel UMNO... Maknanyer statement tue kena benar la ngan UMNO...

Hahaha... Tapi aper pon.. Puak UG akan bekap Nasharuddin Mat Isa... Dan pastinya puak UG akan berkeras mendesak PAS keluar dari Pakatan Rakyat semata-mata kerana saman Karpal Singh terhadap Nasharuddin Mat Isa...

Aper pon.. Gua cukup setuju ngan artikel Yong di ( http://yongsukakuning.blogspot.com/2012/08/the-plot-thickenskarpal-singh-vs.html?m=1 ) dimana walau aper pon keputusan Mahkamah... Nasharuddin Mat Isa akan kalah... Nak buat camana... Hahaha

2 comments:

  1. Salam C++

    Hehehe - Yong pun dah kena Spam. gasak demer ler. Kita kritik ketua demer, maroh. Ketua demer kritik pemimpin PAS takpe pulok!

    Yong tak kata karpal tu hebat bebenor. Tapi bab pusing undang-undang dia memang teror.

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Hahaha... Tue ler pasai... Kalu citer pasai undang-undang... loyar nih pandai putaq belit...

    Gua tak la sokong Karpal tue.. tapi gua tak suka cara kebodohan dan tak paham aturan yang ditunjukkan oleh Nasharuddin Mat Isa tue...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja