Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 August 2012

Lebih Sudu Dari Kuah

Bhai.... dulu ader satu mamat nih masa krisis perlembagaan dan undang-undang tubuh Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan tengah kelam kabut.... dier la yang lebih sudu dari kuah... langsung tak guna pakai skop undang-undang.. malah yang legitimate pun dibiarkan dilacurkan...

Sampaikan boleh plak dihalang nak masuk Dewan Undangan Negeri... siap pintu ditutup... err... arahan dari saper aaa yang boleh suruh tutup pintu nih... sampaikan boleh plak Polis masuk dalam DUN... pelik... masa tue arahan kalu tak dari Speaker... mesti Setiausaha DUN....

Sebab orang lain tabley campur urusan DUN... tapikan... masa tue mamat nih kalu lu orang ingat lagi... peranan dier... pergh... hebat....

La nih... konon pasai dier dah masuk PAS... dah join PAS... so ... kira dah jadi bersih la yer... pergh... ingat orang boleh lupa ker peranan dier... Skarang biler ditanya... dier kata ader arahan dari atas... arahan dari saper... arahan dari Syaitan ker.... sebab bos dier aderlah MB... maknanyer mestilah arahan dier datang dari MB Nizar masa tue..

Kalu MB Nizar tak bagi arahan... dan Speaker Sivakumar tak bagi arahan.... semua arahan yang dier kata dier ditekan untuk laksanakan tue datang dari saper.... hahaha.... tak payah la nak menipu bhai oooi... tak payah la nak cover-up.... tak payah la nak tunjuk baik... tak payah la nak tunjuk yang lu dimangsakan.... cheyy.... kitorang sumer tarak percaya la....

Tak kisah la lu nak junjung Al Quran ker aper ker.... benda dah jadi sejarah... semua orang tahu peranan lu... dan semua orang ingat... lu tak payah la nak belit-belit cerita kononnyer lu jadi mangsa... lu ditekan... lu malu dengan jiran-jiran... semua skrip tue kitorang dah biasa dengar.. dah khatam.... boleh blah lar....

Poodah la lu Abdullah Antong.....

2 comments:

  1. Setuju bro. Bukan yang ni saja, ari tu bila aku pi majlis Ikon Baru PAs, rasa meluat yang amat sangat.

    Semua cakap...masa tu nak cari makan.
    Masa tu kena ikut arahan.
    Masa tu terikat dengan undang-undang,

    Bila dah pencen, baru nak cakap pasal perjuangan. Dah la tu..yang aku lagi hangin, bila Pas terus ambik orang2 ni jadi ikon.

    Pirraahh..

    Kalau macam tu, aku pun boleh jadi ikon.

    ReplyDelete
  2. Bhai MatSamanKati...

    Hahaha... bukan lu dah jadi IKON ker... hahaha.... sampaikan ramai orang PAS dan PKR cukup marah samer lu... hahaha... itu kira satu penghargaan la tue.. kira ikon la tue... hahaha

    Bhai... benda macam nih gua dah dengar lama dah... start yang paling kecoh pada sekitar tahun 1998 lagi.... masa tue berduyun duyun masuk PAS... semuanyer pasai satu mender... la nih mana pergi orang tue sumer... ilang dah... keluar dah... hahaha..

    Samer gak masa ADIL mula ditubuhkan ... semua masuk... yang best tue semua nak naik atas... semua nak pangkat, jawatan .... hahaha... lawak...

    Cuba tengok Roslan Kasim dan rakan-rakan.... hahahaha

    Untuk pengetahuan lu... pimpinan atas PAS selalu buat silap benda yang sama banyak kali... macam tak pernah insaf dan tak pernah ader pengajaran..... habis la....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja