Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 August 2012

Durian Runtuh Adalah Pinjaman Sebenarnya

Hahahaha... akhirnya Ahmad Maslan mengaku juga... hahaha.... Maknanyer.. semua peneroka Felda sudah kena tipu... hahaha.. itu hari kecoh Najib Razak, Isa Samad dan Ahmad Maslan citer konon peneroka Felda akan dapat durian runtuh..... hahahaha

Tapi... rupanyer... sumer sudah kena tipu la bhai... hahaha... itu bukan durian runtuh... itu aderlah jambatan runtuh... hahahaha.... rupanya... durian runtuh adalah pinjaman sebenarnya... Kalu dulu.. pinjaman dengan bank pada kadar 5% caj interest... la nih ditukar kepada pinjaman dengan Felda.... hahaha... konon takder peratus caj interest.... hahaha

Aper pon.... itu semua tipu... hahaha....  sebab kalu durian runtuh mestilah dapat tak perlu dibayar sesen pon... macam orang dapat hadiah ler... ini... hahaha... still kena bayar jugak... Hahaha... yang untung aderlah BANK dan kroni....

Err.. nak tanya sikit... peneroka dapat 800 unit saham FGVH .... kena dalam bentuk pinjaman... jadi... Isa Samad yang dapat 150 ribu unit saham tue melalui pinjaman gak ker... hahaha... Kalu gitue maknanyer.. Isa Samad boleh bayar kat Felda la zero interest... wei.. best la Isa Samad... yang kesian kena kencing aderlah peneroka Felda gak.... hahaha....

Aper cer nih bhai.... hahahaha.....

1 comment:

  1. nak buat camne...mmg suka kena tipu dek umno. kalau tak kena tipu dek umno bkn melayu namanya....hahaha....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja