Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 August 2012

Bekap Kuat

Pergh.... Macam mana la puak-puak UG nak mampus... Nak ditendabg keluar dari PAS.... Susah bhai... Semua sebab penyokong UG nih dah cukup ramai ... Pastue dah bertapak kat semua level dalam PAS... Peringkat cawangan... Kawasan ... Dan pusat.... Sampaikan kat Majlis Syura pon ader orang dier...

Pasai itu lar gua tak terkejut kalu Nasharuddin Mat Isa tak kena apa-aper tindakan... Dulu masa Hassan Ali kena tue pun pasai orang dah malu alah ... Tak dipecat kalu akan masak nanti....

Pasai itu lah patutnyer masa Hassan Ali kena itu hari ... Nasharuddin Mat Isa pon patut kena gak... Tapi dier bijak melepaskan dirinyer... Dier terselamat... Bekap dier ramai... Bekap kuat bhai...

Jadinyer ... Lu orang tengoklah nanti biler makin banyak orang akan bekap Nasharuddin Mat Isa nih... Macam-macam teknik akan diorang buat... Janji geng UG diorang selamat...

Hahaha....

5 comments:

  1. Pilihan hanya dua. Nak selamatkan gang bekap atau nak ditendang pengundi.

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Nak buat camne? Kita tulis lagi sampai pucuk pimpinan sedor kita dah menyampah kat mamat sorang nih! Buat perabih boghah jo.

    ReplyDelete
  3. c++,

    ccaya bekap sangat kuat. tanda ug masih kuat.

    nasha kata "saya tidak akan masuk umno". ayat2 power keluar. hati mana tak tersentuh. macam ikut skrip. ia pasti akan 'mempengaruhi' tindakan selepas ini.

    mengiringi ayat2 power "Persoalan saya ialah adakah perbincangan mengenai penyatuan ummah itu satu jenayah?" mempunyai nilai saraf yang tinggi. macam dah set awal2. bagaimana hassang ali dulu perjuang "aqidah", nasha pula memilih "penyatuan ummah". hebat2...

    solan nasha di atas boleh disifatkan sebagai usaha menarik simpati. pada masa yang sama ia boleh membantu mengiya atau menidakkan andaian bahawa nasha adalah "jambatan" menghubungkan pas dengan umno. ini adalah statement untuk menarik simpati.

    hassang ali dengan "akidah"nya dan nasha dengan "penyatuan ummah"nya memilih sasarn serangan mereka sama - dap!. sekali gus menolak 'tahaluf siasi' yang yang dipersetujui oleh parti.

    sama ada mereka kecewa kerana kerajaan perpaduang tidak berbuah dan kerana itu hilang jawatan yang diidamkan bukanlah menjadi persoalan.

    apa yang penting adalah tindakan pas selepas ini. sama ada ia akan menjelas serta membenarkan bahawa nasha bertindak dengan kapasitinya sebagai "jambatan" penghubung pas dengan umno yang direstui atau beliau bertindak secara bersendirian. jika direstui, ternyata kerajaan perpaduang tidak pernah "mati" sebagaimana didakwa tetapi sentiasa segar bugar menanti peluang yang sesuai untuk terlaksana.

    wallahu'alam.

    selamat hari raya aidilfitri - maaf zahir batin

    ReplyDelete
  4. Gua senang jika Na$h tu senang. Eh bukan makna gua setuju 100% idea "perpaduang" a.k.a. UG dia & geng dia tu. Tapi nak senang cerite, yo lantok ler denye nak buat ape-2 pun dia nak buat. Tak ke mane pun.

    Gua dapat maklumat ITK (in the know) NaSh ni sebenor on a mission a la "Mission Impossible" gitu-2.. Dia korek rahsia N**** untuk PAS jugak. Tapi bahaya gak ler kalu dia licik. Kalu dia jadi agen yg belot dia senang boleh main isu "Penyatuan ummah" la, "Perpaduan Islam" , bagai...lie in the name of Allah, eh?

    ReplyDelete
  5. Bhai RojakPasembor...

    Diorang akan selamatkan geng bekap walaupun ditendang pengundi... depa dok kata nak jadi pemerintah.. tapi takder gaya mau jadi pemerintah...

    DeeDee Yong...

    Selagi tak habis semua puak-puak UG nih... selagi itu lah gua akan menulis... hahaha... aper mau takut... takut kat manusia buat aper... cuma perlu takut kat Allah jer...

    Bhai Hussin...

    Penjelasan yang lu kasi tue memang tepat dan jitu.. masalahnyer mostly pimpinan PAS bergelumang dengan puak UG... nak buat camana...

    Bhai Hanz Newman...

    Maklumat yang lu dapat tue gua rasa aaa... sebahagian dari pada cover-up puak UG gak... diorang kata ader misi khas... tapi sebenarnya misi khas diorang memang nak kekal jadi pembangkang sampai biler-biler...

    Ingat dengan jadi pembangkang boleh jalankan Hudud, Takzir dan Qisas ker... hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja