Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 August 2012

Hudud

Bhai.... gua nak story lu something tentang hudud.... Hudud boleh dijalankan di Malaysia.. kalu orang Islam yang beriman dapat memegang kuasa pemerintahan sepenuhnya... dalam konteks dapat merubah perlembagaan Malaysia....

Tapi la nih... orang Islam cuma ader pengaruh sekitar 70% hingga 80% jer dalam Parlimen... selebihnya aderlah orang bukan Islam.... jadi... kalu nak ikutkan memang kira dah cukup dah... cumanya....berbalik kepada soalan utama gua... errr... ader yang Islam tue.... betul ker beriman... hahaha... sebab kalu banyak sangat daleh sebagainyer... maka for sure... iman takder... atau iman kureng... hahahaha ... so... macam mana nak jalankan hudud, Qisas dan Takzir.... hahahaha

Cerita pang pung pang pung kecoh berbagai pasai bab hudud nih... tapi haram tak beriman... kalu beriman dier tak banyak songel kalu bab hukum Allah nih... dier terus cari jalan nak laksanakan jer... takder dolak dalik... takder macam haram....

Aper... lu ingat dalam Al Quran jer ker ader citer bab hudud nih?? hahaha.... wei.. jangan silap la bhai... dalam  Bible iaitu di Old Testament pon ader la bhai....

"If a man commits adultery with another man's wife, the wife of his neighbor, both the adulterer and the adulteress shall be put to death." - Leviticus 20,10

So.... aper la yang diorang dok kecoh pasai hukum Hudud nih.... mender la....

3 comments:

  1. kaki buat dosa saja tentang hudud ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  2. fokus psl ekonomi dan pendidikan dulu, negara kapir lebih kaya dan ada senjata canggih dri malaysia

    KLIK dap haram, rasuah dan korupsi halal?

    ReplyDelete
  3. Bhai Amuraria...

    Tue la pasai... hehehe.. diorang cukup takut ngan hudud nih...

    Bhai New Hope...

    Stuju... dah setel semua benda.. dah stabil baru gerak untuk jalankan hudud nih...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja