Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 August 2012

Beranikah Majlis Syura Ulama ...

Bhai... gua bukan pandang rendah samer orang yang belajar agama nih... diorang memang layak dihormati... bab ilmu memang kena la hormat... cuma bab strategi jer yang gua selama nih suka komen.... Sebab tak kisah la lu belajar tinggi mana... ilmu agama ker... ilmu akademik ker... walau setinggi mana lu belajar... tapi kalu lu lemah bab strategi.. lemah bab perancangan... lemah bab pentadbiran.... errr.. yang itu gua kena sound skit...

Tambah lagi biler berkait rapat dengan bab politik... Bhai... bukan semua orang yang tinggi ilmunya itu akan pandai mengendalikan selok belok politik... ader kes dimana orang tue cuma penjual aiskrim jer... yang mana pendidikan dier cuma setakat darjah 3 sekolah Melayu.... tapi... biler dier masuk politik... perancangan, strategi dan pentadbiran dier... pergh... mantop.. hebat....

Tapi.. ader gak yang tinggi ilmu dier... ader Master... ader PHD ... tak kira la dalam ilmu agama ker.. ilmu akademik ke.... tapi biler masuk bab politik... perancangan, strategi dan pentadbiran dier hancuss.... hampeh... buat lawak jer...

Tambah lagi kalu masing-masing ader agenda peribadi.. ader agenda tersembunyi.. lagi lar jadi caca marba biler masuk bab politik.... Contoh macam nih la.... skrang nih... ramai orang tau yang UG dah meresap masuk dan beranak pinak dalam PAS... terutamanya diperingkat tertinggi... (bagi yang tak tak aper itu UG.. sila tanya Lebai Google).... malah UG nih pon dah bertapak dalam Majlis Syura Ulama.... hehehe

So... lu agak-agak aaaa.... beranikah Majlis Syura Ulama yang ramai dikalangan anggotanyer berfahaman UG untuk mengambil tindakan terhadap Nasharuddin Mat Isa yang memang kuat UG tue..........Err.. pandangan gua gelap aaa.... hahahaha

2 comments:

  1. lu heran ke?. lu refer blk kes Khalid samad vs hassan ali. At last yg kena tindakan displin parti kekal istiqamah dgn parti, yg terlepas terus menerus kutuk parti dan terus je skang mengutuk dr luar parti. Senjata 'wala' terus di pergunakan utk menutup dan mengaburi mata ahli2 bawahan. Gua rasa kalau yg buat perangai mcm nasha ni adalah khalid samad, lama dah kena pecat.....

    ReplyDelete
  2. Bhai BunBinBan...

    Hahaha... gua tau itu jer la senjata yang diorang ader... takkan la diorang nak pecat geng diorang sendiri... hahaha... tue geng depa dah bersahut kat Perak dah tue... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja