Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 August 2012

Sepintas Lalu Jer???

Bhai.... Hahaha... nampak sangat la pengaruh UG terlampau kuat dalam PAS.... hahaha... pasai tue la PAS tarak berani nak buat keputusan berbagai... pasai tue la PAS cukup takut nak henjut dan kacau UG... sebab pengaruh UG nih dah merebak dan membarah dalam PAS...

Pegangan utama UG.... aderlah bekerja sama dengan UMNO atas dasar "Ketuanan Melayu" ... alasan sampingan aderlah isu "Islam" ... sebab UMNO bukan hendak sangat nak jalankan ISLAM.... jadi terbaek perlulah kepada "Ketuanan Melayu" ... sebab itu la puak UG nih cukup taksub kepada para DEWA.... Macam la para DEWA nih yang bagi rezeki kat diorang... tau la diorang dapat title semua dari DEWA...

Lagi satu.. UG nih kalu tak dapat sokongan semua ahli PAS untuk kerjasama dengan UMNO... diorang akan pastikan biar PAS kalah .. janji ISLAM menang.... macam la kalu PAS kalah tue... Islam boleh menang... hahaha... Terkini... diorang cukup benci ngan DAP dan PKR... pasai tue la kat mulut diorang.... diorang akan kata... sayang kat Pakatan Rakyat... tapi kat hati... pergh... berbuku ngan Pakatan Rakyat...

UG nih nak PAS jadi parti dominan... tapi diorang tak berusaha nak pastikan PAS jadi dominan... mana taknyer.... anak buah puak UG nih... kalu bercakap ker.. menulis ker... penuh ngan maki hamun... waima nama binatang pon tersembur samer....pelik... kata belajor agama berbagai... tapi... sahsiah, akhlak dan adab kelaku lebih teruk dari orang tak bertamadun... aper daaa....

That's why lar gua tak terkejut biler baca statement Ketua Penerangan PAS yang mengatakan bahawa isu Nasharuddin Mat Isa cuma mungkin akan dibincangkan sepintas lalu jer kat dalam mesyuarat biro politik PAS.... hahaha...  alasan yang diberikan aderlah isu Nasharuddin Mat Isa nih takder kaitan ngan biro politik... bodoh mender nih.... macam mana la boleh jadi Ketua Penerangan PAS.... isu Nasharuddin Mat Isa tue aderlah isu politik la bhai... Setiausaha Agung PAS pon statement dier macam nih gak... isu nih bukan isu politik... amender la... macam mana la lu orang sumer nih boleh jadi pemimpin parti politik..... buat malu jer la...

Nih lu orang nak menang ker atau nak kalah dalam PRU13 nih.... penat aaa camnie....

3 comments:

  1. gua terkejut beruk bila presiden kata nasharudin bukan lagi ahli jawatankuasa kerja pas pusat? bila dia letak jawatan? bila dia digugurkan? semuanya main dalam gelap. untuk menutup sesuatu yang bermula dalam gelap mesti melalui dalam gelap jugak!

    ReplyDelete
  2. Bhai Hussin...

    Cover line bhai... cover line...

    Lagi pelik biler Nasharuddin Mat Isa aderlah Ahli Majlis Syura Ulama... dan nampaknyer diorang kata Majlis Syura Ulama akan aderkan mesyuarat khas....

    Hahaha.... kita tunggu dengan tengok jer la....

    ReplyDelete
  3. PAS Pis Puss...bahalol dulu kini dan selamanya..kena tipu semedang

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja