Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 August 2012

Bebal Juga Mukhriz Mahathir Nih

Bhai... pergh...skali tengok nampak macam Mukhriz Mahathir nih orang yang cerdik... tapi.. rupanyer bebal juga.... hahahaha

Setelah 55 tahun Malaysia mencapai kemerdekaan.... Mukhriz Mahathir masih lagi tau tahu aper maknanya "Sebangsa" .... hahaha... dalam kontek Malaysia dan masyarakat majmuk berbilang kaum nih pon ... Mukhriz masih lagie bebal... sampai tak tau aper maknanyer sebangsa...

Wei... kiter semua aderlah sebangsa la wei... kiter semua satu bangsa anak merdeka... kiter semua satu bangsa anak Malaysia.....  hahaha... memang la bebal juga Mukhriz Mahathir nih...... hahaha

Tapi yer la... mamak sorang nih... mana boleh masuk kaum... mana boleh masuk suku... mamak nih kekal mamaknyer sampai biler-biler... hahaha... mamak nih la satu kaum (puak) yang keliru nativenyer... nak kata Melayu... bukan la Melayu... nak kata India... bukan India.... 

Mamak aderlah satu kaum yang kecelaruan identiti... pasai tue la mamak tak tau aper makna sebangsa.... hahahaha.... mamak.. mamak...

6 comments:

  1. Mamak buat pasembur memang sedap tetapi kalau bagi pandangan politik memang macam sial..!

    ReplyDelete
  2. tapi geng mamak ni teror kelentong melayu ! habis satu malaya melayu dikelentong sama dengan bapak kutty dia ! ABU !

    ReplyDelete
  3. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Hahaha... pasembor memang sedap... hahaha...

    Bhai Amuraria...

    Bukan ker GENG MAMAK yang dulu rompak jongkong emas kat Airport Subang dulu tue... hahaha

    ReplyDelete
  4. Bro... gua pulak dah tak main masuk suku2 ni. Alang2 masuk biar masuk habis. Bak kata org n9 dengan tolo2 sekali masuk.... wakaka

    Raya tak habis lagi ni...

    ReplyDelete
  5. hakikatnya sibotak tu dlm ketakutan...hahaha

    ReplyDelete
  6. Bhai Waris...

    Hahaha... citer masuk suku tue memang terbaek... hahaha... lima enam tahun dulu gua dah terkena ngan member-member orang Minang nih... hahaha

    Raya lu memang lambat... anak bulan kejap kelihatan.. kejap idak... hahaha

    Bhai Komet...

    Hahaha... ketakutan pasai takut hilang priviledge... hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja