Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 August 2012

Coli ?

Hahaha.... mesti lu orang ingat lucah lar gua punya artikel kali nih.... hahaha... takper... takper.... gua cuma nak kasi sedikit input kat lu orang..... Gua sendiri pon ingat coli atau bra nih idea dari orang barat... tapi... sebenarnyer... gua tersilap..

Coli @ Choli atau lebih dikenali sebagai bra ... sebenarnya dah ader pada kurun ke 10 lagi.... dan diamalkan di benua India ... ader sebahagian cerita mengatakan ianya ujud seawal kurun ke 3 atau kurun ke 4..... Ahli Arkeologi telah menjumpai satu sampel coli/bra di LengBerg Castle (Austria) dan hasil daripada ujian "radiocarbon dating" mengesahkan ianya digunapakai pada kurun ke 14 atau pertengahan kurun ke 15...

A choli (Hindi: चोली, Marathi: चोळी, ravike in South India, Tamil: ரவிகே , Telugu: రవికె, Kannada: ರವಿಕೆ) is a midriff-baring blouse shell garment in the Indian sari costume worn in India, southern Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, and other countries where the sari is worn. It is also part of the ghagra choli costume of India. The choli is cut to fit tightly to the body and has short sleeves and a low neck. The choli is usually cropped, allowing exposure of the midriff and the navel; the cropped design is particularly well-suited for wear in the sultry South Asian summers

Rujukan : Choli dan Brassiere

Hahahaha.....(no pun intended)

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja