Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 August 2012

Bisnes Paling Celaka

Bhai ... Entri nih pendek jer... Gua nak kasitau lu bisnes paling celaka di dunia nih...

Bisnesnya ialah..... Jeng ... Jeng ... Jeng ...

Bisnes paling celaka aderlah Insuran dan/atau kaum sepupu sepapatner iaitu Takaful...

Premium laju jer amik... Tapi biler tang bayar pampasan ... Bermacam helah ...kalu syarikat insuran/takaful tue bangkrap... Mesti dier punya CEO bangan....

3 comments:

  1. Bro.. Kalau lu nak tau.. Gua dah berkurun tak percaya dengan kaum sepupu sepapat yg dok dtg jual insuran nih, sebab depa tahu cakap jer tapi bila sampai masa nak buat claims depa jugak yg banyak bagi alasan. Wa harap sangat2 kepada para2 salesman dan saleslady insurance nih pergi cari keja lain dari dok kena maki hamun dgn customer... nanti rezki yang lu org dapat tuh tak berkat.

    ReplyDelete
  2. Takaful untuk insuran kereta okay. Tapi takaful yang lain (spital, keluarga etc) memang hampeh tahap gaban. Tak payoh mencarum ler. Baik simpan kat AlRajhi atau bank rakyat.

    ReplyDelete
  3. Bhai Anonymous...

    Dulu gua pernah gak menceburi bidang Insuran nih.. biler dah tau selok beloknyer... terus gua mufaraqah.... karut jer...

    DeeDee Yong...

    Stuju.. lebih baik simpan duit kat bank lagi bagoosh.. daripada buat simpanan kat Insuran... ngarut..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja