Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 October 2012

Personal Politics Dan Professional Politics

Bhai.... Nih gua nak citer lu satu mender.... satu jer cara kalu nak jadi blogger politik terbaek.... walaupun lu tak mungkin boleh jadi blogger nombor satu... numero uno .... dalam Malaysia.... tapi lu akan tetap jadi blogger politik terbaek... biler....

Biler lui boleh mengasingkan.... membezakan... mengesampingkan... peribadi lu ngan professionalisma lu....

Benda nih yang selalu gua tekankan biler ader perjumpaan atau gebang-gebang dengan kengkawan atau sesapa sahaja yang berminat nak menulis blog politik.... sebagai blogger politik.... sudah semestinyer lu ader kecenderungan politik peribadi... seperti contoh..... kalu lu penyokong dan pendokong kuat PAS contohnyer... maka itulah kecenderungan politik peribadi lu...

Itu lu tabley nak nafikan... yer.... semua blogger politik ader kecenderungannyer... Gua berkecenderungan pada PAS... Azmi APA berkecenderungan dengan UMNO ...MatSamanKati dulunya berkecenderungan dengan PKR.... hahaha... tapi itu tak bermakna lu kena folo aper sahaja kecenderungan tue biler menulis blog...

Blogger ini ader EGO nyer... memang tak dinafikan... itu yang member gua bagitau kat gua aper yang dier dengar dari mulut Pak Habib (bapak UncleSeekers) itu hari.... Yup... semua blogger ader EGO... kalu takder EGO... camana dier nak menulis dan mengkritik....

Dan terbaek.. biler isu peribadi dier sebagai manusia dier tak campur adukkan dalam blog politik dier.. Itu yang gua maksudkan... dalam blog sendiri.. isu peribadi... isu kecenderungan politik peribadi memang tak berapa cun kalu dijadikan sandaran... sebab sebagai blogger politik... lu kena professional.... lu kena asingkan antara personal politics dan professional politics....baru la ngam...

Biler lu letakkan stendet tulisan lu untuk professional politics... baru la lu boleh tulis dan kritik sesuatu yang tak elok yang maybe parti yang lu sokong tue ader buat kerja haramjadah... Baru la parti sendir pon boleh dikritik.... baru la takder biasa.... kalu tidak... benda camsiot pon masih lagi dijaja kononnyer terbaek... wangi....

Aper pon... Gua tetap beranggapan bahawa blogger terbaek akan pastikan "yang baik dipuji, yang jelik dikeji" walaupun yang baik itu dibuat oleh parti musuh dan yang jelik tue dibuat oleh parti sendiri... Baru la TERBAEK.....

6 comments:

  1. Alimaaakatakkk..

    Madie kata atas tu sokom!!!..

    Wa plak kata sod0m!!!.. kuikuikuii..

    kan hamba dah kabo dah..
    Jon, bila lu nak banjer wa kat tebing kontaen tu..

    Kontan skae ni jae sokmo... iskkk nyampah kawe tauw!!!..

    ps: Aku bdk Pekae... wa tak pernah jumpa bbedk IT kat kontan sblm ni kecuali ada sorg mamat tu yg buat software RefererX.. dia tinggal kat Bukit Galing kot.. or somewhere in Kontan laaaa..

    HekIn DaBok... ada bran???

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Yong teringat 1 masa dulu, blogger pro-PR kena belasah dalam muktamar!

    Apapun Yong tetap tak sokong UG. Tapi tetap menuntut apa-apa yang PKR janji pada PAS wajib ditunaikan!

    ReplyDelete
  3. kalu dah dibayar untuk tulis yg tak betol...apamacam. Kalu tak tulis missss suru.

    ReplyDelete
  4. gua masuk lu punya blog sbb lu bantai kiri kanan. hahaha...i like.. gua bkn fanatik mana2 walau secara jelas gua meluat dgn UMNO. hahaha...tapi gua juga meluat dgn mana2 pemimpin2 PR yg cakap x serupa bikin. Lu PAS ke PKR ke DAP ke....lu langsi lu x dpt gua punya undi.

    ReplyDelete
  5. Bhai Madie...
    Sokom ker Sukom??? hahaha...

    Bhai Orang Pekan Lama...
    Hahahaha... yang pasti ityu bukan gua... HITB ... belum tau gua nak pegi ker idak....

    DeeDee Yong...
    Yup.. janji kena tunaikan... tak kisahlah pada siapa... aper-aper kiter tengok jer la..

    Bhai Mohamad Adel...
    Tulis jer lar... janji soru setel.. tapi pastikan lepas soru setel kena buat cover-up... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Hahaha... thanks... gua simple jer.. janji "yang adil dipuji, yang zalim dikeji" ...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja