Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 October 2012

Alasan Majoriti

Bhai... Dah puas gua dengar... Dah puas gua diberitahu... Kalu nak jalankan hudud... Perlu ader kuaaa majoriti... Perlukan semua Melayu bersatu... Bergabung... Macam la Melayu tue dah semestinya Islam... Gua rasa aaaa... Kalu dibuat kajiselidik aaaa... Maybe peratusan Melayu yang Islam cuma 50% jer... Itupon maybe yang pada nama jer... Kalu disiasat betul-betul berimannyer Melayu kepada Islam... Maybe tinggal 30% jer....

Jadi... Kalu alasan majoriti diperlukan untuk memaksa dan mendesak dilaksanakan hudud nih... Gua tak nampak ader pengaruh majoriti...

Itu citer dalam konteks kaum Melayu di Malaysia... Kalu semak plak dalam Parlimen... pon camtue gak... Samerlah juga kalu lu orang tengok dalam konteks Majlis Raja-Raja... Berapa peratuskan yang betul-betul Islam... Bukan setakat Islam pada nama dan keturunan...

Aper yang gua cakap ini aderlah realiti... Kalu lu orang rasa gua menghasut... Maknanyer lu orang sendiri mungkin tidak berada dialam realiti... Maybe lu orang skrang nih berada dialam khayalan...

So... Kalu pon semua Melayu bersatu macam yang puak UG nak sangat tue... Macam Majlis Syura Ulama PAS nak sangat tue... Gua tak berani jamin hudud akan dapat dilaksanakan... Sebab puak UG dan Majlis Syura Ulama PAS pon samer gak menyembah YDP Agong, Sultan dan Raja.... Jadi camana nak tekan suruh Sultan dan Raja jalankan hudud.... Sebab selagi kita menyembah manusia... Selagi itulah kita tak takut dengan Allah...

Kesesatan melampau nih perlu dihentikan kalu nak hudud, qisas dan ta'azir dalam konteks undang-undang Islam dilaksanakan...

Ketaatan perlu kepada Allah... Dan kalu ader manusia yang menentangnya tambah lagi kalu manusia tue mengaku dia Islam... Wajib sangat-sangat kita perangi manusia-manusia nih...

Gua takmo nak citer pasai orang kufar dan kafir... Sebab diorang tue sudah tentu sampai kiamat akan menentang apa sajer hukum dan undang-undang Allah... Bukankan diorang memang menolak Islam... Jadi tak hairan la...

Yang gua citer pasai orang yang mengaku Islam... Tak kira berapa besarnya pangkat dier didunia... Berapa tingginya ilmu dier... Walaupun hebat keturunannya... Kalu dier sekat dan halang hudud dilaksanakan... Mereka-mereka ini wajib diperangi...

6 comments:

  1. Salam bro
    aku cadang buat satu badge berapi2 utk promote kempen utk push majlis raja2 laksanakan hudud

    badge tu nanti kita buleh circulate online mahupun offline
    benda lain kita buleh buat badge apa bala
    tapi yang ni awat takleh?

    jgn pandang sebelah mata kempen sebegini dalam alam maya
    lihat saja berapa ramai sapot pakai badge tahanan yahudi hari tu

    kalau sokong 100% usaha ni bro
    kalau perlukan bantuan roger2 la no

    ReplyDelete
  2. Salam semua...

    Nak minta izin cerita pasal Mejoriti.

    Kalau dalam islam, kata la semua ahli sidang tengah usul satu akta la contoh, and semua ahli sokong akta tersebut.

    Tiba2 datang 1 ahli bentang usul dia yang berbeza dari usul yang disokong. usul ahli tersebut lengkap dan cantik ikut lunas islam, selain itu usul ini dapat mematahkan usul majoriti.

    Jadi, yang mana pemimpin negara perlu ambil??? usul sorang ni ke atau suara majoriti??

    Tak kira la apa topic pun...

    Siapa yang bawa idea kene ambil suara majoriti???

    ReplyDelete
  3. betuk kata kawan kita ni....
    majority tak semestinya betul.
    contoh. majority kata gi berjudi kat genting halal.....maka boleh lah gi. just to share

    ReplyDelete
  4. Gua ingat sebab majoriti yg menangkan UM-NO tu la orang kita makin ramai jadi celaru, bingai & lembu!

    Gua ingat nak tulih novel untuk sapa tu Rowland yg buat novel sequel Harry Potter tu atau mungkin gak skrip filem untuk Steven Spielberg tentang hebatnya institusi kesultanan Melayu ni... sampai Melaka, Penang dah Sultan la.. hebatnya! Dulu ada Sultan, Raja Melayu pastu sebab daulat punya pasal la + Hang Tuah pun dah hilang dalam terang tu pasal la kot Mamak Bendahara buat hal.

    Kalu pun tak leh jadi khalifah sehebat Khalifah al-rashideen yg 4 tu, why can't just Royals be more like the QE of the UK? Arghh...dr segi karektor, kesederhanaan, good virtues la.. bukan suruh Sultan Melayu pakai skirt ka apa...haha

    ReplyDelete
  5. majoriti penduduk Malaysia ni Islam. Dah juga telah di iktirafkan sebagai negara Islam.Mempunyai Ketua agama Islam di semua negeri tidak termasuk mufti2. Persatuan Ulamak pun ada, siap ada yg tua dan muda. Mana alasannya perlu suara majoriti. Tepuk dada tanya dewata.

    ReplyDelete
  6. Bhai Taufik...
    Gua stuju dengan cadangan badge tue... kiter gerakkan macam "R" ... bawak dan jaja sana sini... tapi gua tak pandai grafik aaa...

    Bhai Alias Bin Hasan
    Majoriti adalah berasakan kepada musyawarah.. tapi dalam kes nih.. ader pihak yang dah macam berpakat... ader agenda peribadi ... tue la yang payah..

    Bhai Mohamad Adel...
    Hahaha... itu majoriti nak masuk neraka tue... hahaha

    Bhai Hanz Newman...
    Pada diorang aaa... penyatuan Melayu lebih baik daripada memartabatkan Islam... sebab itulah diorang dok menggila nakkan penyatuan Melayu... lagi pon Melayu nih kan menyembah Sultan dan Raja... diorang mana menyembah Allah... Orang Islam jer yang menyembah Allah...

    Bhai BunBinBan...
    Diorang cari jalan nak putar belit la bhai.. janji dapat lepaskan diri diorang..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja