Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 October 2012

Perang Bermula

Bhai... Lu pernah dengar tak peribahasa nih.... "kerana takutkan nyamuk... kelambu dibakar" ....hahaha.... kalu tak pernah dengar... pi cari buku peribahasa kat mana-mana kedai buku... hahahaha...

Bhai... perang dah bermula la bhai.. perang dah meletus... dulu masa dulu... orang tak amik pot pon aper kerjabuat cucu cicit anak beranak golongan bangsawan nih... sebab kerana orang Melayu nih rata-ratanyer penyembah manusia.... Ketakutan mereka kepada manusia lebih daripada ketakutan mereka kepada Allah Taala.. Tuhan sekalian alam...

Hari-hari golongan Melayu nih sembah manusia sana.. sembah manusia sini... hanya kerana pingat dan darjat.... "Ampun Tuanku... sembah patik harap diampun" ..... bodo punya Melayu... siap berkata-kata hebat berbagai... sedangkan berkata-kata dengan Allah Taala takder pon guna perkataan patik mender... dengan Allah cuma ber "aku-aku" jer.... dengan manusia hormat berbagai... cilakak bodoh punya orang Melayu...

Hormat dan patuh mereka kepada manusia lebih hebat daripada kepada Allah Taala.... sebab itulah orang Melayu jadi camnie...  paling teruk... bilamana orang-orang Melayu ini katanya beragama Islam.... tapi rupanya hanya nama dan keturunan sahaja yang Islam.... tapi rata-rata tak beriman... nama Islam... tapi iman takder... aqidah out...

Ader golongan yang hafal kitab yang dok berlingkar keliling golongan bangsawan nih kerjanya mencari segala ayat Al Quran dan hadith untuk menjustifikasikan kepentingan dan keelitan golongan bangsawan nih... malah banyak ayat Al Quran yang dijajakan hanya dibaca sekerat-sekerat...  bukan setakat dibaca sekerat.. tapi siap manipulasi dan putar belit aaa....

Ayat yang paling banyak dijaja aderlah "Hendaklah kamu taat kepada pemerintah" ...dibaca sekerat sahaja... malah kerana golongan yang hafal kitab nih jenis gila dunia.. gila pangkat... gila harta.. gila wang ringgit... sanggup pula mereka menyamakan perkataan "pemerintah" ini dengan golongan bangsawan yang ader di negara ini..... hahaha.... bodoh nak mampus....

Dunia punya pasai... sanggup masuk neraka jahanam ... sanggup berkawan dengan setan....... pelik aaa... bukan tak baca kitab.. bukan tak hafal kitab... tapi semua pasai nafsu.... sebab itulah golongan bangsawan nih makin tak sedar diri... yer la.. pergi sana orang Melayu bodoh akan sembah... pergi sini orang Melayu bodoh akan sembah..... sembah manusia... bukannya sembah Allah Taala... Tuhan Sekalian Alam...

Pasai terasa hebat dan kuat.... jadi golongan bangsawan nih makin tak sedar diri... ingat diri mereka maksum.. yer la... bukankan mereka dicanangkan sebagai ketua agama Islam... hahaha... dalam Islam mana ader ketua agama... Rasulullah S.A.W sendiri pon bukan ketua agama Islam... baginda cuma Rasul Allah..  kuasa mengampunkan dosa hanya milik Allah Azzawajalla....

Tapi... bagi golongan bangsawan Melayu yang bengong nih.... diorang perasan yang diorang ader kuasa mengampunkan dosa..... itu sebabnyer walaupun anak beranak.. cucu cicit diorang buat kerja mungkar... buat kerja maksiat... buat dosa besar berbagai... senang jer diorang ampunkan... siap boleh keluarkan surat warna kuning bagi pengampunan atas kes bunuh lagi..... hahahaha... macam haram.... macam setan....

So.. sekarang nih perang dah bermula.... MediaPerak.Com sudah kena... kini timbul pulak MediaPerak.Net ..... berapa lama lagi jangkahayat para bangsawan nih sebelum dimuziumkan..... hahahaha

8 comments:

  1. Masa belajor di Aston, Yong mengenali beberapa ostad dan ostazah yang buat PhD di Birm U. Supervisor demer sumer kafir harbi. Macam ulama yang cari ayat untuk justifikasi tindakan demer, gituler.

    Yong faham naper demer gitu sebab demer kafir harbi. Tapi bab ulama Islam buat perangai sama Yong tak faham langsung. Maklumle Yong hasil pendidikan sekular...huhuhu.

    ReplyDelete
  2. Nak berkuasa...apa saja sanggup dilakukan...asalkan mengisi perut buncit mereka.

    ReplyDelete
  3. apa nk diharap dgn golongan mkn gaji? selagi x berdikari mereka xkn berani

    KLIK menyanggah Nazri Aziz, Malaysia sebuah negara sekular

    ReplyDelete
  4. Nasib baik bule tukar senjata wooo ... masih lagi bule perang

    ReplyDelete
  5. Abis..mufti kata dorang bayangan tuhan, tu yg dorang makin galak. Agama dah jadi modal utk menakut dan 'memenjarakan' minda. Title raja, mufti ulamak dan ustaz seperti dah menjamin mereka masuk syurga atau mereka merasakan dah mati, matilah...sape yg tau mereka kena siksa dlm kubur?. Di padang masyar nnt sape pun x pedulikan sape pun sbb masing2 sibuk dgn balasan masing2?.

    ReplyDelete
  6. bai... kalau dimuziumkan, boleh jadi lu jadi presiden 'republik of twitter'! wakakaaaaaaa......

    ReplyDelete
  7. DeeDee Yong...
    Gua pon berpendidikan sekular gak... tambah lagi gua sekolah mubaligh... sekolah gereja... hahaha

    Bhai FaizFakhirin...
    Isilah kamu selagi mana boleh isi... hahaha... yang halal dan haram sama sekali... jadinya halam... hahaha

    Bhai New Hope...
    Tue la pasai... diorang kena berubah...

    Bhai Madie Abdul Halim...
    Yo.. Yo... man..... hahaha

    Bhai Zelmey...
    Hahaha... bukan setakat tukar senjata... strategi pon boleh tukar... hahaha... "BERTUKAR" ... Gaban pon kena tukar kepada baju kalis apinyer... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Oh yer lupa... bayangan Tuhan di muka bumi... hahaha

    Bhai Otai Manjung...
    Hahaha... kat muzium dah tabley nak main twitter... hahaha....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja