Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 October 2012

Kad Kuning Kad Merah

Bhai.... gua jarang tengok game sukan... ntah camana hari nih... gua boleh tengok game final Piala Malaysia 2012 antara ATM lawan Kelantan.... permainan dari satu segi agak bagoosh... semua rajin try... cuma di minit-minit terakhir....

Sekitar 20 minit terakhir... mula la kedua-dua team player main macam celaka... melambat-lambatkan... berlakon sakit...  main kasar.... dan macam-macam lagi... Memang la gua tau ader kejadian yang tak elok yang kedua-dua team buat... tapi... aper-aper pon... jangan la tunjuk sangat...

Macam player NorShahrul yang kena siku tue... gua tau la sakit... tapi belakon pon berpada la..... ini siap sampai diusung keluar padang oleh Medic.... tapi sesampai ditepi padang.. terus bangun daripada pengusung tanpa bantuan sesapa... dan berlari balik masuk dalam padang....  agak-agak la skit nak berlakon tue.... at least ... amik la masa seminit dua kat luar padang... baru la bangun dan masuk balik kedalam padang....

Aper daaa.....  itu satu ker... kes lain yang tunjuk samseng macam nak bergaduh pon ader... gua tau la tengah tensen... tapi wei,,, 1Malaysia tengok lar.... tunjuk la skit perangai bertamadun...  Aper-aper gua respek samer pengadil.... cool... bertenang... dan layangkan kad kuning .... cuma kalu ikutkan ... ader satu kes tue boleh kena kad merah... tapi pengadil tak nampak jelas... jadi kena kad kuning jer la yang belasah pakai siku tue.... hahaha

Anyway.... pada gua... patutnya lebih banyak kad kuning dilayangkan... pasai banyak sangat player yang berlakon dan melengah-lengahkan perlawanan...  ini tak bagoosh untuk sukan... ini cadangan gua... kalu ader player yang banyak kali berlakon sakit dan melengah-lengahkan game... patut kena kad kuning sekali... dan kalu buat lagi... terus kena kad merah....  sebagai peringatan keras supaya main dengan bagoosh... jangan main macam siot....

Aper pon tahniah kepada team Kelantan yang menang... dan juga tahniah kepada team ATM yang berjaya masuk final.... tahniah sekali lagi....

2 comments:

  1. Bhai;

    Lu layan bolasepak malaysia...??? Oooshhh.... low class games.... hahahaha..!!!!

    Selagi King of Kasino anak beranak ada dalam FAM... selagi itulah gua haramkan diri layan bolasepak Malaysia... muakakakaaa...

    ReplyDelete
  2. Bhai ISA...

    Hahaha.... nak buat camana bhai... ader member ajak jumpa dan bincang hal bisnes kat kedai makan... pulak tue ader skrin besar tayang Piala Malaysia 2012... tue yang gua terlayan gak nih...

    Tapi betul macam lu cakap.... pong-pang.. pong-pang pasai sunah dan hukum hudud berbagai... tapi aurat player diorang lupa nak tazkirahkan.... mana pegi Nik Abduh aaaaa??? hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja