Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 October 2012

Ijazah Palsu?

Bhai... lu tau dak ader sindiket yang dok giler buat promosi jual sijil palsu... diploma palsu... ijazah palsu... sarjana palsu... malah ader yang dok giler jual ijazah kedoktoran palsu.... hahaha..

Semua pasai duit bhai... yang best tue.. pelanggan tak pernah surut... malah makin ramai yang ader... dari secikai-cikai orang biasa sampailah kepada orang politik.... hahaha...malah kalu ikut rating aaa... bilangan ijazah sarjana palsu dan ijazah kedoktoran palsu paling banyak dimiliki oleh orang politik dan ternama....

Hahaha.... ini termasuklah juga dengan beberapa kes orang yang femes kat dalam Malaysia... macam orang yang mengaku dier jutawan Internet tue (walhal dier aderlah jutawan hasil jual buku dan seminar).... dan sorang lagi jutawan motivasi.... hahahaha... aderkah perlu gua namakan diorang.... hahaha....

Bhai... itu yang memang sijil palsu... tapi yang gua nak citer nih aderlah tentang perangai dan kerjabuat sesetengah IPTA dan IPTS di Malaysia yang sebijik macam kilang mengeluarkan sijil palsu... hahaha... sijil tak laku....  yer la.... kualiti produk akhir yang keluar dari IPTA dan IPTS nih dah macam kilang.... terlalu banyak produksi... tapi mutu kualiti hasil produk... out... hancusss...

Perlukah gua namakan IPTA dan IPTS yang macam nih... hahaha... ader satu IPTA tue keluarkan lebih dari 5 ribu graduan tak laku (palsu dalam satu ertikata lain) setiap kali habis konvokesyen... hahaha .. produk terhasil nih... biler dicampak kat pasaran... hancusss.... tabley pakai... kerja pon tabley nak buat... last-last... tanam anggur... dan ramai yang terjebak dengan gejala sosial (dadah dan maksiat)....

So... aperkehalnyer kerajaan dok nak pantau sindiket yang keluarkan sijil dan ijazah palsu nih.... kalu dah yang ader depan mata pon memang dok keluarkan sebijik hasil macam sijil dan ijazah beli....tak guna sesen pon.... hahaha

Gua tau artikel ijazah palsu kali nih mesti akan menyebabkan ramai yang marah... hahaha... nak buat camana... ini realiti bhai... kalu gua bagi nama institusi tue.. mesti ramai hasil dari institusi tue akan marah dan spam blog gua nih.... hahahaha.....

7 comments:

  1. Salam C++

    Ler ni Yong kerojer kat IPTS. Yong kerojer sungguh2. Takde palsunyer!

    Tapi Yong tahu ader mamat yang mengaku ader PhD, ader title Profesor etc yang tipu jer. Ader kes seekor mamat ni siap buat CV canggih bukan main. Semua cut and paste jer. Bila bagi kerojer, abuk pun takde, baru tahu ijazah palsu! Kahkahkah!

    Yong tahu nama2 demer tu...

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Hahaha.... kes macam nih banyak ooi Yong... malah ader orang politik yang konon amik sabatical leaves pi blajar.. buat PhD kat dalam Malaysia pon tak sampai setahun.... hahaha... yang best tue IPTA ternama yang bagi tue...

    ReplyDelete
  3. Bila dh terdesak nk ada pangkat degree. mcm tu lah jadinya. kecik2 tak nak mampos. besar2 menyusahkan org lain dgn menipu

    ReplyDelete
  4. Gua x marah. Gua tau dan gua dah jumpa bkn sorang bukan dua tapi berpuluh-puluh yg ada degree tapi hancur dr segi kualiti. Tapi demand nak gaji tinggi setaraf ijazah. Keje mcm sial.

    ReplyDelete
  5. Bhai FaizFakhirin...
    Hahaha... jangan bhai... sebab ader ramai yang tak mampu nak amik diploma degree berbagai... tapi kerja lebih bagoosh dari orang yang ader sijil mender.... dan diorang tak tipu dengan sijil palsu..

    Bhai BunBinBan...
    Yup... stuju... gua pon rajin jumpa spesis rare nih... ntah biler aaa nak pupus... dah rare tapi takmo pupus.... hahaha

    ReplyDelete
  6. bhai...paling ramai geng hancusss ni hasil dari IPTA yg khas buat melayu dan bumiputera tu laaa....alaa yg moto dia usaha taqwa mulia tue....dari staff dia smpailaaa ke pelajar dia, bajet bagoshhh, tp bajet jer la bagoshhh, reality dia hancussss, pulak tu X nak terima kenyataan lak tueee...har har har!

    ReplyDelete
  7. Kerajaan xnak amik tau yg kebanyakan GLC mereka akan lebih maju dn berkembang jika pihak glc mengambil pekerja2 base on pengalaman bkn base on paper...tlalu fokus on paper byk company glc malaysia yg hidup segan mati xmau..bab 95 persen staff ade sijil tp xde inisiatif....tip teman buat group2 GLC kalo ikhlas nk majukan syarikat cuba ambil pekerja2 yg background servise dgn company swasta TERUTAMA dari company trading(komunis)....bekerja dgn pengalaman vs bekerja dgn certificate tentu akan nampak gap...staff berpengalaman bekerja dgn inisiatif staff berkelulusan akan bekerja dgn SOP...result mmg ketara cmtu...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja