Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 October 2012

Apa Komen Agong, Sultan dan Raja?

Dulu.... sekitar tahun 1997 .... masa orang kafir beragama Hindu serang Masjid Kampung Rawa di Pulau Pinang .....(dimana gua ader dilokasi masa tue) ... takder dengar pon komen sepatah haram dari Agong.... marah pun tidak... bising pun tidak.... senyap jer..... senyap sampai la nih...

Lepas tue.... biler berlaku lagi beberapa episod penghinaan keatas agama Islam dan Masjid.... aper ader komen dari Agong, Sultan dan para Raja..... senyap bisu.... pekak dan buta kot...

Baru-baru nih... Chua Soi Lek dok hina Islam secara berkala... bukan sekali... dan langsung bersikap bongkak keras kepala tak mau nak mintak maaf..... aper ader komen dari Agong, Sultan dan para Raja sekalian...

Sultan yang bagi title pangkat mender kat Chua Soi Lek pon tak berani nak kata mender... rasanyer Chua Soi Lek tue rakyat negeri Johor Darul Takzim..... errr... takkan tak kena sound mender kot..... kata Sultan nih aderlah ketua agama..... takkan Ketua Agama pon tabrani nak sound.... hahaha... sudah kucut tulur kot.... hahaha...

Kalu Ketua Agama pon tabrani nak sound mender... lu ingat ader efek ker kiter semua nak sound dier... hahaha... takder maknernyer.... hahaha.... Lu tau dah... Chua Soi Lek nih berani buat camnie pasai aper... semua pasai dier tau.... takder sekor pon Ketua Agama kat dalam Malaysia nih yang berani nak tegur dan hukum dier.... hahaha...

Kalu Ketua Agama pon tabrani nak sound mender... lu ingat Jamil Khir yang jadi Menteri Agama tue brani ker nak sound... nak berdebat... hahaha.... gua brani jamin terkuchil nyer.... hahaha... kucut gak aaa.... silap-silap buat statement... "Debat bukan budaya kita"...

Nak harapkan Najib Razak sound samer ini Chua Soi Lek... lupakan sajer la... bini dier pon dier tabrani nak sound.... hahaha.... lupakan sajer aaa... hahaha...

Lagi satu yang menyebabkan Chua Soi Lek besar kapla... hahaha... lu nak tau .... sebab Pemuda PAS cuma dapat kumpulkan sekitar 180 orang jer berdemo kat depan Ibupejabat MCA... kenaper cuma ader sekitar 180 orang.... sebab .... maklumat demo dan sebagainyer tue tak sampai kat semua ahli.... Gua pon tahu last minit... pagi tue sekitar pukul 10 baru dapat tahu... camana nak henjut mari ke KL dari Kemaman..... tambah plak buat time kerja... memang la kacau...

Cer inform awal... buat macam biasa ... lepas solat Jumaat.... baru la ader ngam... ini tidak... buat sekadar ader jer.... cukup la... buat syarat... at least biler gua bantai provok Pemuda PAS itu hari... baru la ader akai nak buat... cer kalu gua tak provok... mmmm.. sampai kesudah takdernyer....

Jadi....  pasai sikit sangat orang yang datang berdemo kat Ibupejabat MCA tue... tue yang Chua Soi Lek jadi lebih brani... sebab dier tau... Pemuda PAS pon tabrani nak kacau dier... hahaha... tue yang jadi dier cabar Jamil Khir tue...

Kalu Jamil Khir tabrani nak pegi... pass la kat Harussani ker... Fathul Bari ker.... hahaha....

Oh yer... baru gua ingat.... kenaper Chua Soi Lek berani kata Jamil Khir tak tau pasai hudud.... hahaha... pasai tahun lepas Fathul Bari ader bagi taklimat hudud personally kat Chua Soi Lek... itu yang Chua Soi Lek rasa dier lagi terra dari Jamil Khir.... hahahaha.... mampuih...

So... Amacam... ader brani ker Jamil Khir mau pergi berdebat nih????

P/S : Ini aderlah sebahagian daripada jawapan gua buat pembaca yang bernama "Aku Keliru" ... nanti ader masa gua sambung lagi jawapan gua...


7 comments:

  1. askar pencen mesti berani kot. tapi kecut kote bila big boss kata jangan.. wakaka

    ReplyDelete
  2. Mungkin .. 1 segi, dia bagus bro! Si Jamil-ah ni (bukan nama jantan..pun intended) adalah antara askar yg dilatih khas sehingga rela dipegang anunya secara berantai-rantai (ramai-ramai). Kiasan lain...macam "lembu dicucuk hidung" lah C+++ saling tak tumpah! Yesmen only!

    As they're just following mere orders like robots/ machines normally do! Masing-2 kena patuh arahan atasan tanpa guna otak, iman dia olang.. shame!

    Thats why dia olang tak reti mana 1 betul, mana prioriti. Jenis ni agama (Islam) boleh letak tepi dulu demi menyahut arahan orang atasan. *ools!

    ReplyDelete
  3. bro perlu sedar bahawa setiap agong, sultan, raja hanya mampu bersuara di media bila diberi skrip...bangun dari lamunan..

    ReplyDelete
  4. wahai melayu-melayu,

    apakah yg kamu doakan smasa semayang jumaat minggu lepas?

    jgn derhaka! kah kah kah
    nanti kena sumpah jdi batu. kahkahkah!

    ReplyDelete
  5. lu nak caci agama islam, rasul, sunnah, xde hal tapi jgn sesekali lu caci sultan. Bila UMNO bantai sultan2, PAS bela sultan. Bila PAS tegur sultan, UMNO pertahankan sultan. Politik!. Masing2 menjadikan istitusi istana sebagai modal politik. Dan x heranlah bila sultan2 ni sentiasa berasa dirinya amat di sayangi...hahaha....lu agak2 ada x alim ulamak skang ni berani menegur sultan dan sanggup menerima risiko kehilangan jawatan atau lebeh parah lg.....

    ReplyDelete
  6. Bhai Hati Muda...
    Betui ker dier askar pencen... hahaha... pernah ker dier angkat senjata... dan kena buat ujian jalan lasak 20km dengan bebanan backpack 20kg tue???

    Bhai Hanz Azdi...
    Oooo... baru gua tau yang diorang nih samer spesis dengan R2D2 dan C3PO.... hahahaha

    Bhai New Hope...
    Pemangku Agong pon kena gak la amik tindakan pro-aktif... tegor mana yang patut.... ini senyap jer...

    Bhai/DeeDee Rakus...
    Hahaha... diorang dapat skrip eh... hahaha... kesian aaa diorang... kesian sungguh...

    Bhai Libang Libu...
    Gua doakan keselamatan dan kesejahteraan umat Islam seluruh dunia... gua takder masa nak angkat doa untuk dewa dan dewata raya... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Itulah masalahnyer biler beraja dimata... bersultan dihati... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja