Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 October 2012

Semak Bil Elektrik Lu Orang Sekarang Nih

Bhai.... gua just nak peringatkan lu orang sumer... baik lu orang semak semua bil elektrik lu orang sekarang nih... semak bil-bil lu orang dari awal Januari sampai sekarang.... kalu dah ilang... sila dapatkan salinan kat mana-mana pejabat TNB....

Bukan aper.... gua tadi baru perasan ader satu bender tak kena dengan bil elektrik yang dibagi oleh staff TNB....

Biasa gua punya bil elektrik akan tertulis penggunaan dalam sekitar 600 unit sebulan...tapi bulan nih.. tetiba jer naik jadi 800 unit... walhal gua tak tambah pon peralatan elektrik  ... semua stendet yang biasa-biasa jer macam bulan-bulan yang lain...

Penggunaan gua sepatutnyer macam biasa jer.. tambah pulak gua pakai Triple Phase ... patut elektrik lagi stabil dan kadar penggunaan gua mesti takkan naik mendadak secara tetiba.... tapi macam mana boleh ader tambahan 200 unit dalam bil...... giler ker aper...

Kadar pulak tue dikira 200 unit pertama harga lain.. 100 unit kedua harga lain.. 100 unit ketiga harga lain... 100 unit keempat harga lain... 100 unit kelima harga lain....100 unit keenam harga lain... dan 100 unit ketujuh harga lain...

Ini kerja giler.... dulu... dikira 200 unit pertama harga lain... 200 unit kedua harga lain... 200 unit ketiga harga lain.....200 unit keempat harga lain......

Aper la nih TNB dah buat giler dah nih... semenjak Che Khalib jadi CEO TNB... lagi mengarut jadinyer TNB nih.... dulu masa Ani Arope dan Tajuddin Ali jadi CEO TNB... okeh jer perjalanan TNB nih..... semenjak TNB dikuasai oleh pelantikan politik nih... dah jadi macam sial.... contoh masa Jamaluddin Jarjis jadi CEO... lagi la macam sial TNB jadinyer....

La nih... yang kaya IPP... yang merana pengguna elektrik.... gua rasa aaa... patut kena break la monopoli bekalan tenaga camnie la... patut ader persaingan...

3 comments:

  1. A'kum C++

    Samalah apa yang berlaku pada saya. Saya ceritakan di N3 http://mountdweller.blogspot.com/2012/09/rumah-mountdweller-dan-bertukar-jadi.html

    ReplyDelete
  2. lepas tukar meter baru aku perasan naik...
    Aku tinggal sorang pun dah lebih RM100...
    Resit...
    aku simpan...

    ReplyDelete
  3. Che kalib ke CEO TNB? Tadi baru je call tnb careline, saya tanya sape name CEO budak tu kata Datuk Wira Azman bin Mohd. Mana satu betul ni? Tapi tadi aku kata kat budak yg receive call tu kalu salah nama CEO dia bagi dgn dia2 sekali aku komplen kang. Aku nk shoot email sbb hantar kat Zone Manager dia hampeh betul. Macam ko la bil tetiba je naik. suka hati mak bapak diaorg.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja