Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 October 2012

Diampunkan Oleh Sultan dan Raja

Bhai.... selama nih kita di Malaysia terlibat sama... memandai-mandai jer membenarkan benda nih berlaku di Malaysia.... siap ader Lembaga Pengampunan lagi.... bagi penjenayah dan pesalah yang telah didakwa dan dihukum mengikut undang-undang sivil di Malaysia.... Siap boleh pulak diampunkan oleh Sultan dan Raja.... Siap boleh diampunkan oleh YDP Agong lagi..... Ini semua kerja gila...

Kerja memandai ... kerja melawan Allah Taala.... sampaikan takder sekor Mufti pon yang berani nak menyuarakan kerja celaka nih.... ini semua kerja yang dilaknat oleh Allah Taala....

Mana mungkin manusia yang tentunya tidak maksum boleh mengampunkan dosa dan kesalahan orang lain.... Even Rasulullah sendiri pon tidak mengampunkan mana-mana sahabat dan umat Islam yang melakukan dosa.....  Tolak tepi kes diampunkan dosa oleh mangsa jenayah tersebut... itupun mesti mengikut hukum dan tatacara yang ditetapkan oleh Allah Taala seperti dimaktubkan didalam Al Quran....

Sebab itulah Sultan dan Raja ... malah YDP Agong pun tetap tak mahu jalankan hudud, qisas dan ta'azir.... seperti mana yang gua dah tuliskan sebelum ni... semuanya sebab kalu hukum Allah Taala ini dah berjalan... maka takderlah jalan bagi YDP Agong, Sultan dan Raja dapat mengampunkan mana-mana anak cucu serta kerabat diorang yang dah melakukan kesalahan...

Macam dalam satu kes dulu... kes bunuh.... kes kerabat yang didapati bersalah membunuh.... terlepas bebas sebab dapat surat pengampunan daripada Sultan dan Raja...... sedangkan kalu ikut hudud... dah lama dah tamat riwayat kerabat nih...

Itu baru satu kes... belum lagi kes-kes yang terkait dengan kerabat-kerabat dan para bangsawan nih... macam kes rogol, zina, rasuah, judi, arak, menilik serta macam-macam lagi dosa-dosa besar yang dah dibuat... kalu ikut undang-undang Islam yang berpandukan hudud, qisas dan ta'azir... dah lama dah sekor-sekor kerabat yang ader kena tindakan dan hukuman....

Tapi... pasai YDP Agong, Sultan dan Raja mengawal Lembaga Pengampunan... maka senang la diorang mengampunkan kesalahan kerabat diorang tue... pasai tue la semua Sultan, Raja dan YDP Agong takmo nak jalankan hudud... sebab diorang sendiri pon ader terpalit dengan dosa-dosa besar nih..... diorang sendiri pon boleh kena tindakan dan hukuman kalu hudud, qisas dan ta'azir nih berjalan.... pasai tue la...

Sebab itu gua berani mengatakan bahawa YDP Agong, Sultan dan Raja-Raja lah yang sebenarnya penghalang Hudud daripada dilaksanakan di Malaysia nih.... bukan sebab lain.. bukan sebab orang kufar dan kafir.....

6 comments:

  1. kalau dalam parlimen mungkin ada cabaran nak dapat suara majoriti untuk laksana hudud

    tapi dalam majlis raja raja melayu tu 100% Melayu dan Islam
    lagi mau cari alasan nak elak hudud?

    ReplyDelete
  2. Lu gua rasa betul dah secara teknikal & termanologinya TAPI lu kena ingat ini negara yg mendaulatkan Sultan, Raja & Agung Melayu. Lu boleh ke dalam bangkit hal sensitif cenggini (yeah right, actually sensitive my @$$).

    Orang Melayu ni nak jugak letak royals sebagai dewata atau demigods ... as a rep to Allah atas bumi ni..gamaknya?

    Macam la Royals powerful & boleh buat apa-2 untuk keselamatan & kesejahteraan rakyat selain mempergunakan peluang, kuasa lia olang untuk tembuluk lia olang anak beranak saja.

    Simbolik ketua Islam tapi langsung takda karektor hebat setaraf kedudukan? Hudud tu bidang kuasa lia olang tapi biarkan olang politik tentukan hala tujunya? kan senang Majlis royals tu sendiri mintak dilaksanakan apa-2 jua untuk kepentingan agama Islam & umatnya e.g. hudud, zakat, dsb.

    ReplyDelete
  3. Salam semua...

    See no evil, Hear no evil, Speak no evil...

    Haaa... Tuan yang lebih arif, tlg sambung la hint yang saya bagi ni...

    ReplyDelete
  4. lu x ingat mitos2 tahun 80'an..org berzina melekat, x leh di pisahkan. Kena tunggu dewata turun dr kayangan mengampunkan dorang barulah pasangan itu dpt di pisahkan. Sampai skang ni masih ada yg percaya kepada ke'daulatan' dewata. Dosa dgn ALLAH SWT tapi boleh di ampunkan dgn ke'daulatan' dewata.

    ReplyDelete
  5. Bhai Taufik...
    Tue la pasai... patut dengan 100% majoriti.. mesti senang nak buat keputusan... tapi .. itu lar...

    Bhai Hanz Newman...
    Gua dah tak toleh belakang dah... lagi pon gua tak sembah manusia macam typical malays... gua sembah Allah Taala... jadi... pada gua isu nih memang sensitif.. sensitif kepada aqidah.... so kalu kepala-kepala tue takmo jalankan hudud... gua rasa patut kena pancung jer...

    Bhai Alias Bin Hasan...
    Hahaha.... See No Elvis... Hear No Elvis.... Speak No Elvis... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja