Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 October 2012

Duit Siapa RM22 Juta?

Bhai..... Barisan Nasional Pulau Pinang terperangkap.... hahaha... memang terperangkap.... sebabnyer aderlah kerana biler BN Pulau Pinang bawak tunai RM224,073 iaitu satu peratus daripada harga keseluruhan tanah itu sebanyak RM22 juta sebagai tanda setuju di atas tawaran yang diberikan oleh Kerajaan Pulau Pinang...

Bukan aper... biler BN Pulau Pinang bawak tunai banyak tue.... maka terbukti BN Pulau Pinang ader duit dalam kantong dier sebanyak paling kurang pon RM22 juta.... mana datangnya duit sebanyak RM22 juta yang duduk dalam kantung BN Pulau Pinang...

Takkan semua duit nih hasil daripada bayaran yuran ahli BN Pulau Pinang.... hehehehe.... atau... ader pembiaya dana kepada BN Pulau Pinang... siapa pembiaya dana nih.... siapa cukong disebalik BN Pulau Pinang... siapa yang jadi godfather kepada BN Pulau Pinang... siapa sebenarnya yang akan untung nih.... hehehehe...

Kenapa BNM tak siasat dari mana datangnya duit sebanyak RM22 juta nih ... adakah ini semua dana asing.... adakah ini semua hasil terkumpul dari rasuah yang selama ini dikutip masa BN memerintah Pulau Pinang.... ini semua aderlah "tips of an iceberg" jer.... hahahaha.... BN Pulau Pinang terperangkap dan mendedahkan kepada semua yang mereka melakukan rasuah..

Kalu duit RM22 juta nih datang dari Kerajaan Persekutuan... kenapa tidak ianya dibayar oleh pegawai dari Kementerian Kewangan... kenapa BN Pulau Pinang yang bawak duit tue.... hahaha.... kantoi...

Dari maklumat yang gua dapat semalam.... ader seorang pemaju yang beriya-iya mengeluarkan dana sebanyak itu untuk mendapatkan tanah tersebut... walaupun nilainya tinggi (harga sekaki persegi)... tapi pemaju nih akan untung sebab dia dijanjikan mendapat beberapa tanah lagi pada harga terendah jikalau BN dapat mengambil alih pemerintahan Pulau Pinang...

Yang best lagi.... pemaju yang menyediakan dana nih khabarnya ader kaitan dengan Syed Mokhtar...... err.... aper citer nih..... hahahaha

3 comments:

  1. tepuk dahi terus jatuh kebawah. saper yg nk mengaku agak2...kuakuakua

    ReplyDelete
  2. Salam semua...

    Depa ni makin sakit la, buat apa pun semua tak kene.

    Kunun2 bagus la teknik tu, tapi depa bagi bullet kat PR untuk bedil balik.

    Dah serupa akal NFC... Badi NFC ke???

    ReplyDelete
  3. Bhai Faizfakhirin...

    Hahahaha... mampuih depa nak ngaku... hahaha... SPRM carik nanti....

    Bhai Alias Bin Hasan...

    Tue la pasai... takkan la diorang boleh tak perasan itu sumer perangkap jer... hahaha... kantoi... lawak aaa..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja