Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 October 2012

Parti KITA

Bhai.... Lu pernah dengar dak pasai Parti KITA.... Ala parti yang ditubuhkan oleh Zaid Ibrahim.... Parti yang boleh dikatakan agak baru. Ahlinya pon setahu gua sikit jer... Takper... Ianya mengambil masa yang agak lama untuk parti ini berjaya...

Itupon kalu para penyokong dier bersabar dan berusaha mempromosikan parti ini..

Baru-baru nih... Gua dapat tau sorang ketua dan aktivis parti KITA tue sanggup menebalkan muka dier untuk join pemukiman santai bloggers di Janda Baik....

Gua dapat tau yang mamat nih cuba untuk blending sama dan mempromosikan parti KITA... Gua rasa aaa kiter semua patut mencontohi usaha dan semangat manat nih... Bukan la aper... Kalu semua parti utama dalam Malaysia cuba nak rapat dengan para blogger independent nih aderlah satu usaha bagoosh...

Member gua bagitau kat gua yang dier perasan gak ader dua orang Aktivis PKR yang datang... Gua cakap kat dier... Bagoosh lar... At least ader yang datang... Cuma yang musykil kat gua... Aper pasai PAS dan DAP takmo antar wakil diorang pada event camnie..

Kata kawan gua tue... Walaupun ramai blogger yang datang tue dari cabang aliran politik PAS dan DAP... Tapi itu tak bermakna mereka mewakili PAS dan DAP...

Aper-aper pon... Kawan gua bagitau yang dier kesian kat Blogger APA yang dapat bawak 3 orang jer blogger dari aliran BN ker permukiman tue... Blogger yang perasan gempaq dalam Aliran BN macam Mahaguru58 pon takmo datang... ParpuKari dan Papagomo yang memang terkenal pengecut skit kalu nak datang event camnie pasai diorang jenis bukan berfikiran rasional pon tak brani datang. Hahaha....

Gua.... Gua antar wakil jer... Pasai gua ader hal pegi JB... Hahaha... Lain kali gua pegi aaaa... InsyaAllah...

Anyway... Gua cukup enjoy kat JB... Mandi sungai... Berborak dan bertukar fikiran pasai isu Hudud dan macam-macam berkaitan politik dengan kawan-kawan gua... err.. Nasib baik JB tak ujan.... Errr.. Lupa lak nak tanya member gua tentang cuaca kat Janda Baik... Mesti best gak kan... Kalu tengok gambor macam tak ujan jer...

6 comments:

  1. Assalam bro C++,
    Kalau gua tau lu kat JB gua tk panjat gunung Janda Baik.Lebih bagus cari lu kat JB.Boleh gak mandi sungai sambil berserapan menikmati alam semulajadi.Keh keh keh...

    ReplyDelete
  2. Lu lagi mau pusing2 macam mahadeath kutty... muakakakakaaaa...

    Sebelum lu pergi JB.. gua punya pelesit kat Bkt. Tak Aman sudah bagitau lu pun ada sana maaa... hahahaha...!!!!

    ReplyDelete
  3. Bhai Azmi APA...

    Sori la bhai... lain taun kiter jumpa... hahaha... Gua kat JB pon best gak... hahaha ...

    Bhai Akupuntakfaham...

    Wei... nanti marah plak rakyat negeri Selatan Tanahair... hahaha

    Bhai Isa...

    Gua bukan mamak aaa... maner boleh samerkan gua dengan Megadeath... ops.. Mahathir... hahaha

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sahabat utk komen kehadiran wakil Parti Kita Selangor tu.. Alhamdulillah nampak blogger2 yg berani hadir di program tersebut telah membuktikan mereka berfikiran terbuka dan rasional.. KITA Selangor menghargai sumbangan semua bloggers2 yg berfikiran terbuka ni kerana mereka mengkritik base on issue, bukan niat utk aibkan sesiapa.. Thankx pada Bro Azmi Apa utk jemputan.. Rugi pada yg tak datang.. :D

    ReplyDelete
  5. Bhai Azmi Othman KITA Selangor...

    Oooo... jadi lu la yang datang tue... bagoosh.. semangat camnie la yang patut ader dalam diri semua aktivis politik... Kena perkukuhkan lu punya team la bhai.. baru boleh pi jauh...

    Anyway... ramai bloggers yang rasional... tapi lagi ramai blogger yang jumud... susah nak dibentuk... hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja