Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

17 October 2012

Mengelak Dari Kamera AES

Bhai... Ini adalah usaha solidariti rakyat untuk menangani sistem AES....

Bagi pengguna aplikasi GPS yang bernama WAZE .... gua rasa perlu juga ditambah tools untuk semua pengguna applikasi WAZE tersebut memasukkan lokasi pinpoint GPS bagi kedudukan kamera AES ini... dan seeloknya ianya disetkan amaran pada jarak 500 meter atau lebih....

Bagi PAPAGO dan GARMIN... gua rasa dalam sebulan dua lagi mesti akan ader update baru bagi lokasi kamera AES nih.... hahaha... bagi aplikasi GPS yang lain... for sure.. kurang dari 6 bulan lagi akan ader update yang memasukkan lokasi kamera AES nih...

Tapi... bagi pengguna telefon pintar berasaskan ANDROID.... lu orang boleh la download dan guna aplikasi AES Detector (version 1) secara percuma dari Google Play....

Maklumat tentangnya lu orang boleh baca diblog sahabat nih..

Bagi pengguna Nokia (sistem operasi Windows) dan iPhone (sistem operasi IOS) ... gua rasa aaa... lu tunggu jer la kalu ader aplikasi AES Detector nih dibuat untuk support sistem tepon lu orang....

Tapi kalu lu orang boleh install WAZE, PAPAGO dan GARMIN ... gua rasa tak lama lagi lu orang boleh dapat update yang boleh detect lokasi kamera AES.... hahaha .... ini semua cara nak mengelak dari kamera AES...... hahaha.. bagoosh... bagoosh...

8 comments:

  1. Bhai;

    Ini info paling cemerlang bro..., Honda Civic 2.0 Navi gua ada Papago latest version, dalam jarak 1 km dah boleh detect semua kamera trafik samada kamera Plus atau AES.

    Apahal pun perjuangan mansuhkan sistem kamera AES nih perlu diteruskan... kerana rakyat teraniaya kroni semakin kaya.

    ReplyDelete
  2. Bhai ISA...
    Chanteq.. wei.. orang-orang kampung..... aper lagi... update la lu orang punya GPS... kasi update untuk elak kena kamera AES....

    Tapi satu jer... kalu lu pakai GPS PAPAGO... lu orang boleh update skrang... tapi jangan update guna PAPAGOMO .... hahaha

    ReplyDelete
  3. Papagomo nak buat apa bhai? Itu bukan gps tapi sampah masyarakat

    ReplyDelete
  4. AES mmg akan menyusahkan..dpt gaji, hbis kena byr saman.

    ReplyDelete
  5. Wah... tv3 malam ni berita dia promot kamera AES tu perlu bhai.. kat London dah pakai sistem a la AES since '92 ... boleh kurangkan kemalangan jln raya. Konon!

    OohhhHH ! Tang tu (apply AES system) kerajaan kita nak ikut negara maju seperti GB, hah?

    TAPI Kenapa tak ikut jugak sistem demokrasi sana tu? Kenapa kita tak cilop sistem yg jauh lebih adil, democratic, liberal, civilised?

    ReplyDelete
  6. Kenapa kita tak cilop sistem yg jauh lebih adil, democratic, liberal, civilised? Bro Hanz...itu system yg adil mana ada untung bro...Itu bukan budaya kita. Budaya kita adalah budaya kapitalis...hahaha...

    ReplyDelete
  7. Haa.. kasi la negara contoh yg jauh lebih adil tu.. satu dunia tgk malaysia, korang plak tgk luar? Pelik aku.. kalau nk perjuang pun biarlah ikut fact. Cuba tgk bloomberg ke bbc ke.semua puji n nk.ikut malaysia... serius mmg aku heran. Korang ni tinggal planet mana?
    p/s: saya rakyat & xda masa tgk tv3 mcm korang

    ReplyDelete
  8. FYI waze adalah produk dri israel. nk bgi tau tu aje la....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja