Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 October 2012

Bila Kongsi Gelap Menguasai DAP

Bhai... isu yang gua nak bawa la nih.. agak berat... memang berat.. gua dah pikir berkali-kali... aderkah patut gua bawak naik... tambah pulak dalam keadaan pilihanraya umum ke 13 yang akan dijalankan dalam masa yang amat dekat nih.... tapi demi untuk masa depan Malaysia yang lebih berkat... gua terpaksa gak citer benda nih...

Ader member bagitau... kalu gua dedahkan benda macam nih... maybe gua boleh terbunuh... itupon kalu diorang dapat tau saper gua... hahaha... Alhamdulillah... sehingga hari nih.. kengkawan gua yang ramai duduk kat dalam Cawangan E di Bukit Aman selalu jaga keselamatan gua... Alhamdulillah... moga selamanya lu orang boleh jaga gua... Walaupun gua tau.. sebaik-baik pelindung adalah Allah Taala.... tapi  manusia aderlah sebagai pelaksana pelindungan dari Allah...

Okeh la.... lu nak tau dak... isu Kongsi Gelap nih dah agak lama... bukan sahaja ianya menguasai kegiatan underground (bawah tanah)... tapi kongsi gelap ini jugalah yang menguasai pasukan keselamatan didalam Malaysia... Malah parti politik pon tidak terkecuali... gua takmo nak citer pasai kongsi gelap Geng 08 atau kongsi gelap $ sign (dollar sign) .... tapi gua nak citer kongsi gelap yang dah masuk menguasai dalam DAP.... wei.. saper kata dalam MIC takder kongsi gelap... itu lain masa gua citer...

Seingat gua la... geng-geng kongsi gelap nih memula masuk menyerap dalam parti politik sekitar tahun 70'an... masa tue agen-agen kongsi gelap nih masuk dalam parti secara senyap.. tidak nampak kerja buat mereka... tapi... dari masa ke semasa... makin ramai yang masuk... malah dalam satu kes yang gua tau di Selangor... Kongsi gelap menguasai tiga cawangan DAP dan satu bahagian MCA... hebat... dari anggota kecik.. sampailah kepada ketua bahagian dan ketua cawangan... semuanya terpalit dengan kongsi gelap...

Baru-baru nih... ader member passkan maklumat kat gua ... dier kata jangan ingat kat Selangor jer ader kongsi gelap dah masuk dalam DAP dan MCA... malah kat Perak pon ader kongsi gelap yang menguasai parti DAP.... pergh... biar betul... lepas dapat maklumat camnie... gua pon kontek la kengkawan gua yang satu batch ngan gua dulu yang kini berkhidmat di D7 Bukit Aman....

So.. gua mintakkan pengesahan... diorang gelak jer kat gua... diorang kata... takkan la lu tak tau... lu dulu lagi banyak informer dari kitorang.... macam siot jer... takper.. dua minggu lagi gua pi Bukit Aman lu orang tau la... panas buntut nanti... hahaha..... So.. gua pon tanya dua member gua kat E1... aper citer nih... betul ker ader elemen kongsi gelap dalam DAP Perak.... diorang pon samer gak... gelak nak mampus.... diorang cakap... wei.. takkan E3 tak tau.... macam haram jer diorang gelak kat gua.... pundek la wei...

Hahaha... takper... takper... tapi rasanyer gua dah dapat agak jawapannyer... hahaha... jawapannyer ader dalam gelak-gelak diorang tue.. jawapan dier memang dah lama ader.. dan aper yang gua syak dan dari citer kengkawan gua yang mola-mola bawak citer tue... gua jamin ini yang telah, sedang dan akan berlaku di Perak... DAP sudah dikuasai oleh kongsi gelap....

Kongsi gelap yang banyak terlibat dengan macam-macam jenayah... loteri haram, along, bunuh, culik, wang perlindungan dan macam-macam lagi....  ntah la.. aper nak jadi la...

Fuhh... "Ya Allah.... Sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Memberi Perlindungan, maka lindungkanlah gua .... ameen"

Sementara tue... lu orang baca kat sini dulu...

2 comments:

  1. Salam semua...

    Bab ni saya tak heran.

    1.sampai sekarang orang non melayu masih ada rasa mcm pendatang, atas sebab2 politik. cth hak istimewa bumiputra.

    2.budaya samseng memang senonim dengan bangsa cina atas sebab2 tertentu. tuan puan tau kan... tuan boleh sambung ayat saya.

    3.keperluan samseng menguasai pemerintahan, agar segala aktiviti mereka selamat.

    4.lu pikir la sendiri sbb...

    5.Hahaha... aku nak p makan, lapor siut... chow.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. Salam Bro,

    bab ni mmg gua x heran, mmg dah lama politician dikuasai kongsi gelap baik BN or PR. mana2 dunia pn sama, politician perlukan kongsi gelap untuk backup diowang and for money, kongsi gelap perlukan politician untuk cover and kembangkan kegiatan diowang (cm Ronnie Liu?) cuma kita ok lg x mcm Thai sampai tahap lotician ditembak tu biasa, or mcm negara2 dadah Mexico, Colombia sampai ketua polis, politician, pemain bola pn kena.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja