Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 October 2013

Kes Rompak Bunuh Ambank Jadi Kompleks?

Bhai/DeeDee sekalian...

Episod rompak dan bunuh pegawai Ambank kini menjadi semakin mengelirukan. Betul ... Pada gua ianya dah jadi semakin kompleks...  sila baca dulu Citer 1 dan Citer 2 ....

Sebabnyer... Satu demi satu perkara cuba ditutup ceritanya... Tutup yang itu terbongkar yang ini... Hahaha

Skrang nih dengar citer KDN dah batalkan lesen operasi syarikat Securiforce Sdn Bhd (walaupun KDN sendiri tabrani nak sebut nama syarikat tue... Mentang-mentang lag Maznah Hamid tue orang besar dalam Wanita UMNO)...

Persoalannya sekarang nih... KDN dok salahkah syarikat keselamatan tue (Securiforce Sdn Bhd) kerana cuai dalam proses pengambilan pekerja keselamatan... Tapi bukan kah semua pekerja keselamatan perlu melalui tapisan keselamatan yang dilaksanakan oleh KDN...

Takkan la KDN sudah terlepas pandang proses tapisan tue jadi terus salahkan sepenuhnya kat Securiforce Sdn Bhd...

Mana pergi unit penyiasatan KDN dengan kerjasama Cawangan Khas dalam isu tapisan keselamatan nih...

Even masa gua mula berkhidmat dalam agensi dulu pon tapisan dan semakan latar belakang dijalankan sepenuhnya sampai kepada datuk nenek pon disemaknya... Takkan la kes pengawal keselamatan punya tapisan macam cap ayam...

Gua ingat lagi masa gua join Kelab Menembak Kajang dulu... Bukan main tapisan dibuat ... OCPD semak... SB semak... MKN semak.... Hahahaha ... KDN stendet lar...

Skrang nih nampaknyer KDN macam nak lepas tangan jer .... Podah la... Nak sebut nama syarikat pon KDN tabrani... Macma mana la nak jaga keselamatan dalam negara.... ...

Wei Zahid Hamidi... Lu punya KDN bikin lawak aaaa... Gua dengar bebudak dan bekas bos gua kat Agensi dok gelakkan lu sejak semalam lagi pasai kes nih... Hahaha...

Gua brani jamin kalu lu brani jejak kaki ke Agensi... Mesti ramai yang akan gelakkan lu belakang-belakang.... Hahaha...

KDN sudah jadi Kementerian Dungu Negara.... Hahaha


Berita dari Mstar Online

UPDATE TERKINI:

Isteri adalah pemilik Securiforce Sdn Bhd, Suami pula adalah pengerusi persatuan syarikat kawalan keselamatan ... (PPKKM).... Terbaek..

LAGI UPDATE:

AMBANK pon tabrani nak usik atau salahkan syarikat keselamatan yang bekalkan pengawal tak bertauliah.... Dasat aaa sampai AMBANK pon bekap nak giler Maznah Hamid nih.... cayalah... AMBANK lagi pentingkan pelabur dier daripada nyawa kakitangan dier..... Teruk la camnie.... Kesatuan Sekerja Kakitangan Bank (NUBE) patut amik tindakan nih...



18 comments:

  1. Adakah ini suatu konspirasi terancang menjatuhkan maznah? juga KDN..

    Tapi lu pun tau kat Malaysia ni mana ada berani mengaku salah dan letak jawatan atau buat harikiri hahaha...

    kat Malaysia ni pelik walau salah ekalipun kalau boleh dia akan salahkan orang lain..

    ReplyDelete
  2. bila sistem tak dipantau dah lama buat buat tak tau macam macam kacau bilau boleh buat darah berderau. sesekali kena buat semakan mengejut untuk pastikan sistem dipatuhi atau dilanggari

    ReplyDelete
  3. kat mesia tak salah kalu ada skandal dilantik & di angkat/ampu ,tapi sangatlah pelik kalu yang tarak skandal @terpalit kes dilantik apa2 jawatan ;) ABU jangan lupa (khas untuk pengundi sg limau)

    ReplyDelete
  4. Mungkin perompak tu salah seorang ketua cawangan umno kat sabah kut. Maklumlah I/C projek madet.

    ReplyDelete
  5. ni projek madey ke??sbb tu xde dlm rekod..nmpk nya org sulu dh bole jln2 ngan gun kt mlysia ni..menteri malysia ni satu je keje yg depa bole buat..naikkn hrga brang..satu satunya kerja yg paling laju dibuat

    ReplyDelete
  6. Kementerian Dungu Negara?sungguh berani lu bhai hahaha...bleh masuk super spontan nih :P

    ReplyDelete
  7. Bhai/DeeDee sekalian...

    Hahaha.... KDN memang lawak.... punya la hebat KDN nih... langsung tabrani nak jentik sama itu Maznah..... aper punya mandrem lar...

    Hahaha.... Maner Zahid Hamidi... sudah lari ka.... hahahaha..... Pi la panggil Tiga Line pi cari suspek tue.... Hahahaha...

    ReplyDelete
  8. Peluang bisnes ni Bhai..

    Pegawai bank akan dibekalkan dengan baju kebal dan senjata api :) bagi menjamin keselamatan mereka..

    hahahaha.. :)

    ReplyDelete
  9. Bhai...

    Gua ingat, yang tak boleh terlepas ialah HR manager... sebab tak check profile guard tu betui-betui...

    tapi kalau dia ngam ngan bigger bosses, terlepas jugak...

    so, HR executivelah yang they all akan tembak... sure kena punya, tak leh nak tai chi lagi dah... tak kan nak blame kat clerk pulak...

    COBOL

    ReplyDelete
  10. HR Manager Ambank ke Sykt Keselamatan..Nampaknya kalau tak kena gaya..ada yg kena berenti jadi kambing pangggang ke ...kambing hitam ke...asal jgn jd penyakit gila 'kerbau pendek sudah.

    ReplyDelete
  11. Bukan Securiforce tapi Kawalan Prima

    ReplyDelete
  12. http://securiforce.com.my/portal/index.php/company-background/datuk-dr-maznah-hamid

    ReplyDelete
  13. Jgn fitnah.. ini jawapan sebenar..

    http://wubra.blogspot.com/2013/10/securiforce-difitnah-motif-politik.html

    ReplyDelete
  14. Fitnah orang tak masuk syurga kau.dah la kat dunia susah.org tu kat dunia kaya kat akhirat pon kaya.

    ReplyDelete
  15. Jangan suka fitnah orang.

    ReplyDelete
  16. bukan company tula. kawalan prima. diorg ni bermasalah skit. guard slalu dtg lmbt, asik ganti org je, suka kacau staff. bile lodge complain bukan nak layan. smp tghari xde guard pon pernah. trpaksa pinjam hq punye guard. mmg patut company kawalan prima ni kene shut down. alfatihah buat arwah kak ita. bodoh punye guard. tau nak balik awal je

    ReplyDelete
  17. Bhai/DeeDee sekalian...

    Aiyark.... Hahahaha.... no commentos...

    Aiyo Zopinion .... Awat lu dapat ekslusif punya "kenyataan media" .... orang lain tak dapat?

    ReplyDelete
  18. bro c++,betul ke kawalan prima yg terlibat instead of securityforce.siap ade statement lg tu.cuba bhai bahi pencerahan sikit...,!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja