Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 October 2013

Ketuk Kapla Dulu Baru Tanya

Bhai/DeeDee sekalian...

Lain kali... kalu ader Menteri datang berkempen kat rumah lu....  lu jangan lupa ketuk kapla dier dulu sampai lembik baru lu tanya aper sebab mari datang rumah....

Itulah cara yang terbaek.... yang Menteri kita kat Malaysia ajarkan dulu...

Jumpa Negro... belasah dulu... lepas tue baru tanya sama ada dier geng black money atau tidak...

Jumpa orang UMNO dalam Masjid ... belasah dulu.... ketuk kapla dier dulu baru tanya dier nih Islam ker kapir.... dah bersunat ker belum....

Terbaek skali..... kalu nampak anggota polis berpakaian preman .... ketuk dan belasah dulu ... pastu baru tanya dier ader tak kad kuasa polis.... Hahahaha.... sebab skrang nih ramai sangat anggota polis berpakaian preman yang mengepow orang ramai..... Hahahaha....  Mana tau dier peragut ker... penyamun ker... menyamar ker.... Hahahaha

Tapi paling ngam skali..... kalu nampak Zahid Hamidi lalu depan lu.... lu kena ketuk kapla dier dan belasah dulu .... pastu baru tanya sama ader dier betul Zahid Hamidi ker tidak.....

Hahahaha.... Aper punya bengong lar....  gua ingat lagi kata-kata kawan gua yang buat bisnes komputer kat Hutan Melintang tue (dier nih belajar kat USA dulu dan member Zahid Hamidi pon) ....  dier bagitau yang Zahid Hamidi nih memang ader sedikit bangang .... Hahaha... satu kampung tau..... Hahahaha

5 comments:

  1. 2:204. Dan di antara manusia ada orang yang ucapannya tentang kehidupan dunia menarik hatimu, dan dipersaksikannya kepada Allah (atas kebenaran) isi hatinya, padahal ia adalah penentang yang paling keras.

    ucapan maknusia yang sia sia

    ReplyDelete
  2. Wakaka... zahid ayahanda 3 line samseng kenduri kendara... wakakakakaka

    Hina betul tahap samseng melayu di negara ketuanan melayu.... wakakakaka

    Ada ke patut dia letakkan puak2 ultra melayu setaraf dengan samseng kenduri kendara je?

    Wakakakakakakakakaka

    ReplyDelete
  3. Bhai...

    Lu jangan lebih bhai ceter lebih-lebih ngan ayahanda gua bhai...

    Dia ayahanda, gua pulak... tukang pasang 3 pelepah kelapa kat simpang empat masa kenduri kendara...

    COBOL

    ReplyDelete
  4. Mari sama2 kita renong dlm2 kdlm Quran..

    Ddlm Quran ada 114 surah ksemuanya

    Setiap surah ber"MULA" dgn kalimah2 "RAHMAN" & "RAHIM" yg brmakna maha7 "PEMURAH" & maha7 "PNYAYANG"..

    PEMURAH & PNYAYANG adalah lambang 'CINTA' yg penoh kaseh sayang..

    Sbnar2 sbnr2 sbnr7 & sbnr777 kekuatan "MIRACLE" sume nabi2 & wali2 adalah "berPAKSI" kpd spenoh7 seutuh7 cinta kpd "RAHMAN" & "RAHIM" "NYA" ini..maka TIADAlah,

    Tiada lah samseng
    Tiada lah ego sombong
    Tiada lah tamak & gelojoh budak2

    Tiada 'PERASAN' kuat/hebat
    Tiada 'PERASAN' bijak/ulamak
    Tiada 'PERASAN' berkuasa/kaya

    Tiada tipu muslihat kpd ummat
    Tiada buli mmbuli dewa/dewi
    Tiada khianat
    Tiada fitnah

    Tafakkuri lah dlm7..
    TUHAN mengajar kita diawal tiap2 surah dgn ayat "POWER" NYA itu yaitu "RAHMAN" & "RAHIM" yg bererti LOVING..GIVING..n SHARING..
    it is d very7CORE value of GOD in Islamic teaching..

    Islam tidak ajar jd sammsengg..
    sammsengg yg lebih hina drp taik kucing..

    ReplyDelete
  5. 24:2. Perempuan yang berzina dan laki-laki yang berzina, maka deralah tiap-tiap seorang dari keduanya seratus kali dera, dan janganlah belas kasihan kepada keduanya mencegah kamu untuk (menjalankan) agama Allah, jika kamu beriman kepada Allah, dan hari akhirat, dan hendaklah (pelaksanaan) hukuman mereka disaksikan oleh sekumpulan dari orang-orang yang beriman.

    3:104. Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang makruf dan mencegah dari yang munkar; merekalah orang-orang yang beruntung.

    disamping kasihan ada jugak yang tak perlu kasihan itulah perintah dari Allah.setiap apa yang dilakukan hendaklah tidak lari dari pnduan yang Allah perintahkan kepada manusia

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja