Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 October 2013

Kalu Perwakilan UMNO Ramai Yang Bangang...

Bhai/DeeDee sekalian...

Selamat menyambut Eid'ul Adha yang banyak barakah... Dimana Allah menguji makhluknya dengan pengorbanan... Allahuakbar... Allahuakbar... Allahuakbar... Walilahilhamd..

Bhai/DeeDee semua.... Dalam kita menyorot kembali keputusan pemilihan sayap parti UMNO... Kita akan dapati bahawa nampaknya ramai perwakilan yang mengundi calon-calon tertentu bukanlah disebabkan keterampilan atau sukatan kepimpinan... Tetapi lebih kepada pengaruh wang ringgit dan lobi....

Kalu perwakilan UMNO ramai yang bangang dan bodoh serta boleh dibeli dengan nilaian sekupang dua... itu pada gua dah dikira stendet lar... Memang spesis kebulur wang ringgit cukup ramai dalam UMNO.... Tak terkojot...

Tapi.... 

Tapi kalu spesis yang sama juga ader kat dalam perwakilan PAS nanti yang akan mengundi memilih kepimpinan parti... maka memang gua akan terkejut... Hahaha.... Takkan la ramai spesis bangang dan buta kayu ader bergolek bergelantang dalam PAS kot.... Takkan la kot....

Memang la gua diberitahu bahawa memang ramai dah spesis bangang dan buta kayu yang dapat slot perwakilan dalam Muktamar nanti... Tapi itu tak bermakna mereka semua tabley nak guna akal yang rasional... Melainkan mereka semua sudah ditakutkan dengan kata-kata wala' dan thiqah.... Hahaha

Cukup lar... Cukup la geng-geng lembu Shahrizat sajer yang bodoh.... Jangan la ditambah lagie.....

Hahahaha...

Ader paham ka???

6 comments:

  1. ramai 'pirate' berlumba-lumba mau jadi ketua pirate ,dapat laba harta ali baba daa ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  2. Baik UMNO mahupun PAS, golongan bodoh dan bangang itu tetap wujud. Cuma, malangnya dalam negara kita ini golongan bodoh majoritinya tertumpu pada gelanggang politik. Baik pemerintah mahupun pembangkang.

    ReplyDelete
  3. Ramai skali yg terbodoh krn duit
    krn duit ada ramai yg jual b_rit
    ramai skali yg lebih hina dr lembu
    asal jd duit sggup br ug2 sekelambu

    krn duit..body dilacurkan
    krn duit..bangsa ditipu/dilacurkan
    krn duit..Islam dilacurkan
    krn duit..kalimah ALLAH dilacurkan

    krn duit..istilah hudud dilacurkan
    krn duit..lebai jubah dilacurkan
    krn duit.."fakeh" pon dilacurkan

    krn duit..pil kuda dilacurkan
    krn duit..'kominis' pon dilacurkan
    krn duit..2 watikah gah dilacurkan

    krn duit..aku 'mulia', rkyat ku LACURkan ke semuanya

    Apa makna ada POWER tanpa duit?
    maka dgn meLACURkan POWER aku boleh dpt beRATUS2 juta..itu RAHSIA aaa?
    ..dgn beRATUS2 juta barulah aku ada POWER yg sbnr2nya!?

    nota:
    makna/definasi LACUR sgt luas..
    tipu,khianat,gadai,auta,sandiwara dll..yg melanggar AMANAH ummat
    yg tlh diAMANAHkan oleh TUHAN!!

    ReplyDelete
  4. Patutnya dah ada akta bila si polan bin polan nak masuk gelanggang politik mesti IQ dia sekian sekian, at least ada diploma yang bersesuaian (untuk jawatan peringkat kampung)

    atau, ijazah untuk level 1 notch up + takda rekod jenayah, bankrupsi + perangai, ketrampilan bagus e.g. tak pandai menipu orang?

    Nak jadi penyokong pun kena tapis gak. At least ada diploma. Jangan ada yang rekod jenayah, masuk kongsi gelap, bagai.

    oh, i can only dream...haha

    ReplyDelete
  5. Ramai orang cedik pandai tak mau join politik

    Mereka lebih berminat menjadi profesor atau kerjaya yang lebih mencabar..

    so yang tingal nak join ni orang yang kurang cerdik la Bhai hahahaha..

    So camne huh..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja