Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 October 2013

2.8 Juta Orang Gila?

Bhai/DeeDee sekalian...

Errr... Gua takder akses kepada komputer nih... Jadi gua tabley nak semak berapa bilangan pengundi berdaftar sebenarnya bagi keseluruhan Malaysia..

Tapi paling cikai pon mesti sekitar 6 juta orang kot...  Penduduk Malaysia ader sekitar 28 juta orang... Jadi biler dikira 10 % darinyer diramalkan sakit mental... maka tentu bilangannya aderlah 2.8 juta...

Pergh ... Ramainyer ... Maknanyer hampir separuh daripada bilangan pengundi berdaftar diramalkan aderlah pesakit mental... Huh.. Patutla politik kat Malaysia nih mental benar... Hahaha..

Patutlah banyak sangat tindakan bangang dilakukan oleh orang politik... Hahaha... Sebab hanya yang mental jer akan pilih ketua yang mental.... Hahahaha... Terbaek...

Mental nih bukan pasai tertelan filcudda tapi lagi teruk dari tue kot... Hahahaha

Hancuss.... Hahaha

Ader paham ka???

4 comments:

  1. Salam C++

    Itu belum masuk bilangan yang tak boleh dikategorikan sebagai sakit mental.

    ReplyDelete
  2. ini kes pasal makan banyak yang tak 'halal' daa, rasuah yang tak salah diamalkan banyak dalam parti pandi kutty ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  3. Persoalannya kita ni sakit mental ke masih waras hohoho..
    Apa yang perlu kerajaan buat untuk mewaraskan rakyatnya?

    Patut la ramai orang suka minyak naik, harga barang naik bahkan tanpa kenaikan gaji pon.. Ciri-ciri sakit mental kah ini..

    ReplyDelete
  4. Sebahagian penderita sakit mental tidak mendapat rawatn hospital krana malu, tidak yakin atau tidak sedar mereka menderita sakit mental. Dlm kategori 3, mreka mungkin dikelilingi oleh gerombolan yg seakan akan mreka juga atau yg mahu mengambil kesempatan untuk agenda politik dan ekonomi. Mungkin inilah kumpulan yg di singgung oleh Tuan Blog.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja