Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 October 2013

Ini Masalah Lu Bukan Gua

Bhai/DeeDee sekalian...

Banyak orang bagi info kepada gua yang NUBE tak support Kakitangan Ambank... Ambank ader kesatuan sekerja dier sendiri... Jadi sebab itu lar NUBE buat derk jer pasai kes rompak dan bunuh di Ambank USJ... 

Okeh..

Ini pandangan dan jawapan dari gua.... Ader tak syarikat kawalan keselamatan yang sama dalam kes di Ambank tue bagi servis di bank-bank lain... Takder ker... Hahahaha... Jangan buat lawak la bhai... Tolong jangan buat bangang... Cukup la ramai para VVIP dan ahli politik kat Malaysia nih yang memang bangang... Lu orang jangan pulak tambahkan korum plak...

Isunyer.. Memang syarikat kawalan keselamatan yang sama jugak bagi perkhidmatan mereka di bank-bank lain yang jadi ahli NUBE... Boleh kata syarikat yang sama nih jugak mungkin ramai kakitangannyer menggunakan IC palsu dan bolos tapisan KDN dan SB...

So... Nak tunggu ader yang lain plak ditembak dan dibunuh kat bank lain ker baru nak amik tindakan bagi komen ker mender... Hahaha... Sebab macam biasa la orang kata... Selagi belum kena... Hahaha... Biler dah kena baru la ader akai.... Baru la nak bising.... 

Kalu kesatuan sekerja pon tabley berpakat antara satu sama lain... Tabley nak tolong satu sama lain... Serupa tak payah la buat kesatuan... Lu orang nih dah jauh lari dari matlamat asas keujudan UNION...

Bapak gua antara yang terlibat mengasaskan Partai Buruh di Malaya dulu...  Dan gua dibesarkan dalam ideologi kesatuan (UNION) yang mantap.... Jadi gua cukup tau aper sebenarnya tujuan UNION diaderkan... Ianya aderlah untuk kepentingan semua puak mustad'afin (tertindas) ....

So berbalik kepada bekap dan komen lu orang sumer tue pasai kononnya gua salah tembak ... Siap ader pembekap NUBE yang maki hamun gua... Gua nak kasitau lu orang.... Lu orang buang jer la keahlian kesatuan sekerja lu orang tue... Sebab matlamat dan hala tuju kesatuan sekerja pon lu orang masih tak paham.... Hahahaha

Buat malu betul lar...

UNION is about collective people power... UNION is about solidarity.... Seorang sakit ... semua yang lain akan rasa sakit... Tanpa mengira orang tue ahli kesatuan kita atau tidak... Yang penting... semua golongan pekerja diberikan sokongan padu.... Sebab golongan pekerja la selalunya ditindas...  Mustad'afin....

Dalam UNION... tiada ranking atau kasta... All equal.... Semua sama...  Solidariti....

Tapi UNION kat Malaysia macam CUEPACS, NUTP, NUBE dan semua sekali... Jauh dah lari dari asas perjuangan UNION sebenarnya..... semua kini pentingkan diri masing-masing jer ...

Dalam ertikata lain... "Ini masalah lu bukan gua".... Hampeh aaaaa... Pentingkan diri sendiri jer....


14 comments:

  1. Oii bodoh! NUBE utk clerical n non clerical jea. Utk exec ade union diorg sndri. Ilmu tak ckop takyah sebok na berblogging! Dahla nama syarikat security pon salah.Kecoh! Tayah sebok na sebar cite tak betul. Ko study byk2 dlu sblm na blogging! Bangang!

    ReplyDelete
  2. Ntah la bhai macam fcuku cakap
    Kat bank pon ada kasta kot..

    NUBE ni bukan untuk pegawai hanya union kerani2 kebawah orang bawahan yang tak terlibat masuk peti besi atau pegang duit banyak2.. So kemungkinan besar nak kena tembak pak guard atau perompak tu kurang kot? Hahaha Ntah la.. Gua tak kerja bank so politik bank ni gua tak tau..

    Tu agaknye NUBE tak ambil kisah.. selagi takd akerani atau juruwang kena tembak. :)

    Biasa la Bhai masalah eprsatu2 ni jaga kepentingang ahli sape bukan ahli diaorang tak pandang..

    Yang kena tembak mungkin bukan ahli NUBE. Kena tunggu ahli NUBE kena tembak baru NUBE akan buat demo besar-besar atas keselamatan ni.

    ReplyDelete
  3. wow. hebat la, syarikat lantik blogger jadi spokesman untuk urusan rasmi penafian company :D

    mana2 pun, bukan salah blogger main petik nama company yang terlibat, kalau ada pihak dalam masyarakat sendiri ada usaha untuk tutup bau busuk bangkai binatang yang takde sape tau gajah ke kerbau ke arnab!!

    memang betul NUBE tak cover exec level, tapi lupa ke ahli nube keje dalam institusi yang sama, ni baru nasib exec, kalau tetiba ade guard yg tak pasal2 buat tembakan rambang dalam bank?

    ReplyDelete
  4. klu kau rasa da bagus sgt..apa kata kau ja bela dan tampil ke muka pengadilan..dr kau sibuk cari kesalahan org lain terutama NUBE yg tkde kaitan lgsg tu..bru buka mata dan minda mana2 pihak yg patut bertanggungjawab..pd aku la dr berblogging kau yg tkde kesudahan tu baik kau cari akal unsurkn perkara yg manfaat..tk gitu bhai..!!

    ReplyDelete
  5. Inilah hakikat yg trjd kpd umat Islam trmasuk sifakeh2nya skali..

    Mrk melihat kehidupan ini seolah2 terpisah2 'nafsu-nafsi' brpuak2 brKASTA2 brDEWA2 brPARTI2 dsb nya.


    Mrk tidak dpt melihat punca..punca bhw PUNCA kita sume n the whole universe itu "SATU"/union drp Adam as dgn izin/khndak"NYA"..

    Kita sume adalah "ummatan WAHIDAH" sbb itu nabi SAW brdakwah brjuang & trpaksa brperang/jihad utk mnyatakan HAKIKAT SUCI ini bhw kita sume adalah "SATU"/union sbg OBOR pelopor "ummatan WAHIDAH" yg brsifat AR'RAHMAN AR'RAHIM sbg hamba2"NYA" yg penoh dgn AMANAH komited/united of being LOVING GIVING n SHARING..

    Apb Bilal didera dia menyebut prkataan "AHAD"..itu brmakna "WHOLENESS" as the whole is belong to "THE ONE"..that is UNION!

    The whole/universe is ONE..and MUST totally surrender(ISLAM) to that ABSOLUTE n only "ONE"..itulah hakikat sbnr2 Islam yg dbawa sume nabi2 & wali2 yg tlh dikaburi & diSALAH ERTI krn kpntingan2 diri.

    Kita menuduh Yahudi n Nasrani yg tlh berpecah 72 ttpi simunafiq2 tlh pon berpecah 73..oleh itu jd lah sprt Bilal yg bnar2 dpt sbnr2 nya memahami hakikat yg "SATU" itu.

    ReplyDelete
  6. hello fcuku...
    paling tidak dia ada jugak blog... tau dan bleh jugak menulis...

    masalahnya skarang ni "ko ada..?"

    ReplyDelete
  7. tak kira apa pun ni masalah untuk semua yang inginkan keadilan yang salah mesti dihukum ini bukan kes curi sebiji telo' ayam

    ReplyDelete
  8. Oo baru aku paham... nube ni union utk bukan exec.. jadi kalau yang mampos kena tembak dalam bank tu, kita kena tengok dulu, staff yg kena tembak tu exec atau kuli... pastu baru pikir nak buat apa.

    Tapi dalam objektif union mana ada citer pasal keselamatan pekerja seperti ancaman kena tembak. Jadi union tak perlu buat apa2 lah...

    Ko ni cipan!! Ko tak keje bank mana tau. Hal2 nube ni mat2 bank jer yg arif.

    ReplyDelete
  9. Iskandar ZulkarnainOctober 27, 2013 at 3:15 PM

    Sekali lagi hendak ditekan disini pekerja di Ambank diwakili oleh KEPPPA (non exec) & ABOM (exec) sama mcm politik juga ada berbagai parti..NUBE tidak boleh mencampuri urusan kesatuan lain atas nama solidariti...

    Mungkin C++ maksud kan NUBE patut keluarkan statement berkenaan isu ini secara umum disebabkan pengaruh NUBE di sektor perbankan..terutama berkait rapat dgn S.O.P syarikat keselamatan & syarikat outsorce..xkan tggu ahli NUBE dibank lain ditembak baru hendak ambil tindakan..

    ReplyDelete
  10. Hahaha... aku dah lama tak pegi bank sebab aku guna online banking. Korang nak bom semua bank pun apa ada hal? Pegi mamposlah dengan poitik malaysia yg cuba nak cover sana sini.

    NUBE ke NUDE ke... ada aku kesah?

    ReplyDelete
  11. kalau rasa apa yg C++ cerita kat sini salah, kenapa rajin gak bukak laman web mamat nih? Sila buka laman web lain..hahaha.. ada blogger upahan ke ditugaskan untuk menafikan apa yang C++ ceritakan ni?

    NUBE dikenali ramai..KEPPA ni kalau buat statement pun belum tentu keluar paper...sekarang ni NUBE dok sibuk pikir pasal kongsi keuntungan bank dengan kakitangan merangkap ahli NUBE je rasanya..tu je konsep union yg mereka faham..

    aymy8888

    ReplyDelete
  12. Bhai,

    Macam-macam hal la..

    Patut la ada NUBE tak ambik kisah sebab AMBANK ada union diorang sendiri.. yang dipangil KEPPA.

    Dan ironinya NUBE pernah saman KEPPA di mahkamah sebab register persatuan ni. :)

    Lupakan NUBE sekarang KEPPA tak kecoh ke pasal isu keselamatan ni? KEPPA patut jaga ahli2nya kan?

    ReplyDelete
  13. Untuk Makluman Bloger Cipan NUBE sudah pun keluarkan Kenyataan Media pada 24hb lalu Sinar Harian mengutuk dan mengecam tindakan ini, sila beretika dan mendapatkan Fakta dahulu sebelum menulis, baru lah msg yang cuba disampaikan akan ada roh dan menfaat kpd pembaca, jgn beremosi, walaupun NUBE bukan represents Ambank namun sebagai sebuah badan yang menjaga kepentingan Hak Asasi Pekerja NUBE turut mengacam dan telah keluarkan statements berkenaan isu ini, Sdr Penulis cuba Google dulu pasal NUBE than baru kamu akan faham perjuangan NUBE...

    ReplyDelete
  14. abg bhai yg dihormati.

    gua konfius td ade komenter kt blog bhai ni kritik statement bhai tentang salah petik nama syarikat security yg terlibat.mmg bukan securityforce ke instead of kawalan prima,boleh mintak pencerahan tk bhai?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja