Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 October 2013

Bila Bangla Menguasai Pasaran

Bhai/DeeDee sekalian...

Cuba tengok gambar yang gua sertakan dibawah nih.... Inilah jadinyer biler pintu negara dibuka sewenang-wenangnya oleh pihak tertentu atas dasar kapitalisma...

Yang pasti... Semua kapla kerja bangang bawak masuk pendatang asing nih didalangi oleh orang Melayu... Sejak dari zaman Long Jaafar lagi... Wei... Saper kater Inggeris yang bawak masuk buruh dari China... Hahaha... Kalu nak tau... Tue ha... Long Jaafar salah satu kapla hantu yang bawak masuk pendatang asing nih dulu..

Zaman Mahathir Mohamed plak... Dibawaknyer masuk negro... Berbondong-bondong masuk dengan visa amik disini.. Last-last ... Black money la... Dadah la... Scam la... Macam-macam kerja jahat yang berlaku...

Opsss... Lupa... Mahathir Mohamed bukan orang Melayu... Dier dari golongan Chettiar.. Hahaha.. Samer macam Raja Mendeliar zaman Kesultanan Melaka dulu.... Hahahaha


3 comments:

  1. Sedih, tapi org melayu sendiri bersikap takpe, jadi hambalah selamanya. Nak meniaga disantau, kedai melayu dpn mata eh melencong kedai cina sebelah, barang makin mahal sedap2 je kata sengaja tekan bangsa sendiri-cubalah meniaga sendiri, kami pun paham sama2 susah senangnya. Sekarang ni bangla pulak, cakap tak percaya, dah jadi masalah takpe takpe... haha

    ReplyDelete
  2. Vara ta' bulih, kincin buleh. Air tada.

    ReplyDelete
  3. Gua rembat gambar tu bhai

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja