Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 October 2013

Takkanlah Hanya Dua Wartawan Sahaja Yang Tahu?

Bhai/DeeDee sekalian...

Something fishy here.... Tadi ader orang pastekan link suruh gua semak kat Harian Metro... bagitau yang Zahid Hamidi dah namakan syarikat kawalan keselamatan tue....  Katanyer nama syarikat tue aderlah Prima Sekuriti...

Hasil semakan gua ngan macam-macam media lain..... pelik... takder plak citer nih... cuma ader kat Harian Metro jer..... biler gua semak kat BERNAMA.... ader tulis benda camtue... tapi artikel tabley nak baca.... Errr... lagi peliknyer... dalam main page ader tertulis... tapi biler semak senarai berita penuh... takder plak berita nih... magik betul lar....

Persoalan gua aaa.... takkan la dalam banyak-banyak media kat Malaysia nih... yang gua tau semua akan berkejaran nak dapatkan story terbaek daripada Menteri.... dan biasanyer dimana ader Menteri... disitulah berpuluh wartawan akan ader.... hahaha.... Gua tau benda nih.... sebab gua biasa join diorang gak.... Hahahaha .... takkan la cuma ader dua wartawan jer yang dapat berita sehebat nih dari mulut Zahid Hamidi...

Wartawan yang lain pekak ker sampai tak dengar aper citer dari Zahid Hamidi..... takkan la kot... Atau... hanya dua wartawan nih jer dijemput dalam temuramah dengan Zahid Hamidi..... hahahaha....  kesian la kat Utusan Malaysia dan Kosmo... diorang tak dapat scoop citer nih.... Aiyo.... Aiyo...

Tapi pelik gak gua,.... macam mana citer tentang 1000 kemasukan pembantu rumah Kemboja akan masuk ke negara nih setiap bulan yang Zahid Hamidi cakap ader plak dalam semua media..... pergh.... betul-betul lar memang ekslusif lar.... Hahahaha ....

Even MalaysiaKini, Mstar Online dan TheMalaysianInsider pon tak dapat scoop ini berita.... walaupun diorang memang cukup terkenal dok berkejar hurung Zahid Hamidi setiap kali ader peluang....

Pening aaa...... Story nih lagi pening.... dan gua tak tau penamatnyer camana.... hahaha









By the way..... KDN takder pon keluarkan kenyataan media rasmi yang mengumumkan nama syarikat kawalan keselamatan yang terbabit pon.... Kalu setakat cakap dari Menteri (Ahli Politik) nih... selalunyer nanti dier akan salahkan media konon putar belitkan dier punya citer.... Aper daaa...

Aiyo camana nih.... takkan susah sangat kot KDN nak keluarkan kenyataan media rasmi...... Aiyo....

5 comments:

  1. Saya dah faham sekarang motif kamu mulakan spekulasi hanya untuk menjatuhkan seseorang.

    Sudah ada bukti yang nyata tapi ingin juga menafikannya..

    Terserah kamu kerana sudah cukup besar untuk berfikir sendiri.

    Apabila kebenaran terbongkar nanti kamu hanya memalukan diri sendiri..

    Beginikah sebenarnya sikap pembangkang? Tak disangka..

    Insya Allah PRU yang akan datang, mungkin pembangkang akan kurang
    undi kerana sikap penyokongnya kerana saya sendiri adalah salah seorang pengundi tegar pembangkang yang mengetahui kebenaran di sebalik kejadian pengawal menembak pegawai bank Ambank USJ..

    Nampak sekali sikap awak yang jelas menfitnah sesorang untuk menjatuhkan.

    Kamu menulis berita yang tidak benar. Bagi saya kamu sama sahaja dengan mana2 media yang ingin menaikkan rating mereka dengan menjatuhkan sesiapa sahaja dengan sesuka hati..

    Masyaallah..

    ReplyDelete
  2. to anon di atas, sejak bila C++ jadi penyokong tegar pembangkang..C++ ni selamba je pukoi semua orang yg dia nampak buat salah..termasuk le tuan presiden kaki ke laut tuh...hahaha..

    aymy8888

    ReplyDelete
  3. News from Malaysian Digest on 25 Oct 2013.

    http://www.malaysiandigest.com/news/36-local2/468472--updatedour-sources-revealed-security-company-that-hired-rogue-guard.html

    ReplyDelete
  4. Salam C++

    Pendedahan lu memang telus dan berani harap bongkar isu ni sampai terbongkang...

    ReplyDelete
  5. Persoalan skrg bukan sbb ape akhbar tak siar berita pasal nama sykt kslmtn tu, sbb soka ati dorg la nk siar ke tak, isunya di sini, lu dh fitnah sykt lain, silap2 lu bole kena su..gud luck to lu bhai..blog lu best..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja