Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 October 2013

Bersorak Sorai Blogger Menyokong Mahathir Mohamed

Bhai/DeeDee sekalian...

Semalam... bersorak sorai para blogger (ProBN dan ProPR) menyokong Mahathir Mohamed.... semua kerana Mahathir Mohamed suruh para menteri yang ader kes dalam Laporan Audit 2013 tue letak jawatan..... Hahaha... semua bukan main sanjung dan sokong cakap Mahathir Mohamed...



Hahahaha... gua gelak jer...

Pasai gua dah boleh baca aaa aper strategi Mahathir Mohamed nih.... Hahaha.... Gua sempat membesar semasa Hussein Onn jadi PM.... jadi gua tau aper sebenarnya yang berlaku sampaikan Hussein Onn terpaksa mengundur diri... Hahahaha

Jadi... biler gua dengar statement Mahathir Mohamed nih.... dari sini gua dah nampak.... yang Mahathir Mohamed sudah bagi isyarat yang cukup jelas kepada semua..... hahahaha... yang dier takmo ader beberapa calon dalam pemilihan Naib Presiden UMNO dapat peluang besar..... Hahahaha

Dier skrang sudah melobi tahap cilakak kepada semua (ayat ugut) perwakilan UMNO nanti... bahawa.... Zahid Hamidi tak kompeten..... Hishamuddin Hussein tidak kompeten.... maka.. jawatan dan kerusi Naib Presiden UMNO yang paling senior selayaknyer dibagi kepada anak dier.... Mukhriz Mahathir....

Hahaha... itupon lu orang sumer tabley baca ka.... Hahahaha... lawak siot....

Kata blogger tersohor... kata media tersohor..... Hahaha... permainan Mahathir Mohamed pon tabley lu orang dapat detect ka... Hahahaha... lawak siot.... Bukan la susah sangat nak detect.... walau pu cakap Mahathir Mohamed nih berbelit-belit macam ular sawa.... tapi sebenarnya semuanya direct to the point.... Hahahaha...

He's the master of strategy..... Hahaha... dierlah tok dalang terbaek dalam Malaysia.... Macam mana dier pergunakan Muhyiddin Yassin untuk master plan dier.... Macam-mana dier pergunakan ramai kaum dier sebagai bidak-bidak yang disusun khas.... dalam Tabung Haji.... dalam Kementerian.....  Strategi Mamak Mendeliar dan Si Kitul telahpun ader dalam master plan dier.... Hahahaha

Malang sungguh lar biler blogger tidak dapat membaca dan lambat pikap statement Mahathir Mohamed tue.... Hahahaha.... Tinggal one step jer lagi kalu Mukhriz Mahathir dapat duduk kerusi Naib Presiden UMNO yang paling senior... Muhyiddin Yassin tue paling lama pon sepenggal kalu dapat jadi Presiden UMNO (a.k.a Perdana Menteri)... itupon paling lama.... silap-silap tak sampai sepenggal.... hahahaha... sebab kes rasuah dan salahguna kuasa Muhyiddin Yassin di Johor dulu ader bertimbun failnyer dalam simpanan Mahathir Mohamed...

Hahahaha..... terbaek lar...

Ader paham ka???

9 comments:

  1. Master of puppet.

    ReplyDelete
  2. depa lupa kutty power of licik & kelentong !ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  3. Betul juga ckp dia. Licik pun licik lah. org x resti bahasa kena tibai dgn org yg sama perangai.

    kalau kita tibai depa kata kita sokong pakatan. Kita sokong yg betui punya.

    ReplyDelete
  4. Bhai,

    Semua tu memang dah dibaca, mungkin geng audit pon dibawah Mahathir :)

    Cuma satu je, walau Rosmah suatu beban bagi Najib yang semua orang tahu.. tapi Mahathir rasanya tak pernah tibai Rosmah atau gunakan dia untuk jatuhkan najib.. berbanding KJ masa pak lah dulu.. lu tau tak kenapa? hohoho.. Agak muskhil.. Part ni aku tak dapat baca lagi.. laporan audit pon tak heboh pasal kewangan permata.. walau dengarnya hancus juga..

    ReplyDelete
  5. bodo sangatla kalau tak kenai lagi mamat ni zaman dia berapa orang letak jawatan kerana ambil tanggungjawab. bapak segala bapak

    ReplyDelete
  6. Telur kena peram; masing-masing ada kepentingan

    ReplyDelete
  7. kalu jumpa ular ketuk kepala mahathir dulu....p**iM*k tul la..

    ReplyDelete
  8. UMNO haramjadah ni semuanya hipokrit...cakap hanya retorik saja....dapat jawatan sapu habis duit negara! Kita ni tak lama lagi tertungging terbaliklah.....muflis negara dibuat oleh mangkuk2 hayun haramjadah ni!

    ReplyDelete
  9. tunku abdul rahman nak nampak lama dah....lama dah dia nampak perangai si malaun ni. sejak sebelum 13 mei 1969 lagi....ctt tak nampak ka???

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja