Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 November 2011

P1 WiMAX Macam Celaka

P1 Wimax memang macam haram... Iklan promosi gempak tahap gaban... giler nak mampus... berjuta dah diabiskan oleh syarikat Green Packet Berhad (P14G) untuk tujuan promosi perkhidmatan P1 Wimax .... Kempen promosi "POTONG" gah menggila....

Tapi... biler bab servis... memang macam haram jadah....

Gua ader amik servis dier (masih lagi amik servis dier dan sedang bercadang nak tamatkan jer nih) dah dekat 2 tahun dah..... mula-mula tue dalam 3 bulan pertama... perkhidmatan mantap.. err... gua tak bercerita bab kelajuan "speed" broadband aaa... gua citer tentang bab sambungan (connectivity)...

Speed okeh la... laju la jugak....

Tapi.. masuk bulan ke empat sampai ke la nih.... teruk nak mampus servis dier... sambungan jadi macam sial... kebarangkalian "disconnected" tue lebih banyak dari "connected" .... dalam ratio 100:5 (100 kali disconnected:5 kali connected) dalam setiap hari...

Kadang-kadang tue dua tiga hari takder sambungan... macam haram.... biler tanya pusat servis atau bantuan teknikal... depa bagi alasan kononnya rumah gua berada diluar kawasan liputan... walhal kalu dah berada diluar atau pinggir kawasan liputan.. kenapa 3 bulan pertama tue okeh jer ... kenaper masa tue takder jadi bangang....

Gua rasa aaa.. daripada P1 Wimax dok abis duit berjuta buat promosi tue... (siap tipu orang ramai kononnyer servisnyer terbaek berbanding syarikat lain)... baik dier gunakan duit tue untuk pertingkatkan perkhidmatan dier... ini tidak...

Kalu pun dier upgrade perkhidmatan dier... dier cuma buat dikawasan Lembah Klang... wei.. kawasan nih dah bercambah ader provider lain... siap overlap kawasan dengan provider lain.... aper ke jadahnyer kawasan yang dah penuh (saturated) yang masih lagi P1 Wimax nak kejar... tapi kawasan lain yang masih ader pelanggan dier... P1 Wimax buat tak tahu jer...

Macam sial jer.... Gua memang dah fedap dah nih.... dan gua secara official mengklasifikasikan P1 Wimax nih adalah satu daripada beberapa provider yang macam sial.... macam cilaka jer...

Kepada sesapa yang ader masalah dengan liputan P1 Wimax nih... sila perpanjangkan tulisan gua nih... mari kiter semua kasi ajar kepada provider yang macam cilaka nih.... nemang betul la P1 WiMAX macam celaka

Bacaan Lanjut : 2500 stesen baru untuk P1 Wimax (1600 diperuntukkan untuk lembah Klang)

8 comments:

  1. Bhai...

    Anak gua ada bawa balik P1Wimaxnya,,, check strenght excelence... 5 bar,,,, tapi punya slow,,,, lebih baik gua rasa broadband celcom....memang tentu slow beruk....

    ReplyDelete
  2. Bhai MM...

    Yang gua punya nih... tahap disconnected dier berganda-ganda lebih banyak daripada tahap connected .... macam chilaka jer...

    Lu bayangkan la.... dalam sejam... 60 minit.... selalunya cuma dapat connect sekitar 10 - 15 minit jer secara terkumpul... selebihnya takder connection...

    Haram tul la...

    ReplyDelete
  3. P1MAX aku ok jer.. X der masalah....cuma bayaran
    RM 69 hengget untuk qouta 5G. mcm x berbalai jer. Kaso upgrade ler ckit

    ReplyDelete
  4. P1MAX aku ok jer.. X der masalah....cuma bayaran
    RM 69 hengget untuk qouta 5G. mcm x berbalai jer. Kaso upgrade ler ckit

    ReplyDelete
  5. P1MAX aku ok jer.. X der masalah....cuma bayaran
    RM 69 hengget untuk qouta 5G. mcm x berbalai jer. Kaso upgrade ler ckit

    ReplyDelete
  6. pukimak anak haram jadah babi anjing sial kepala butuh punya P1 nak haram..line mcm babi...nk main game pun susah..sial anjing..quota 5GB kepala tok ang..babi sial...rasa macam nk pecahkan jer muka yg selalu sembang pandai pasal P1 babi ni

    ReplyDelete
  7. p1 mcm sial... lepas je bayar bil Kuota tk + pun bile lagi seminggu bil nak sampai bru la die + kuota

    ReplyDelete
  8. Aku bulan pertama je bayar.. Lepas tu dah x bayar sbb celaka p1 kata rumah aku ada coverage tapi xleh guna langsung.. Nak sman ke apa g mampus la.. Ko nk kencing aku, meh aku kncing ko dlu puas2.. Setiap kali call aku cakp aku ada dua 20sen je dlm poket.. Boleh x bayar ansuran 2 ringgit sebulan? Siap buat loudspeaker ag gelak dgn mmber ramai2.. Last2 skli dia call aku kata aku dah ada kat alam barkzah.. Alam kiamat.. Kahakahakah.. Puih la p1 max..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja