Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 November 2011

Perhimpunan Aman

Hahaha.... bhai... lu tau dak kenaper Kerajaan Malaysia (baca: UMNO/BN) takut sangat kalu ader perhimpunan aman.... hahaha...

Sebab yang utama skali bukanlah kerana sambutan yang kureng kalu puak UMNO/BN yang buat tetapi.... hehehe.... ader benda lain la bhai... hahaha

Ini dier jawapan sebenarnya kenapa UMNO/BN takut sangat kalu ader perhimpunan aman....

Cuba la korang pikir skit... kalu la pada Bersih 2.0 dulu... kos makanan bagi setiap tahanan Bersih 2.0 adalah bernilai RM23 seorang (RM41.475 untuk 1659 tahanan)....

Fuyoo..... mewahnyer makan... hahaha.... jadi kalu la Bersih 3.0 kali nih jadi plak... kalu la Perhimpunan Aman berlaku lagi... sure lebih ramai orang tarak kisah untuk jadi tahanan.... makanan mewah bhai.... RM23 seorang tue.... ngalah makan kat Kopitiam.... hahaha... Lagi mahal dari kos Dinner Plate KFC ... hahahaha

Jadi... bagi semua bakal peserta Bersih 3.0 ... lu orang cuma perlu bawak duit tambang pergi dan balik jer... penginapan dan makan minum ditanggung sepenuhnya oleh Polis... hahaha... guna duit Kerajaan (baca: Duit Rakyat Malaysia melalui kutipan cukai)

So.... ini macam kalu... sure lagi ramai yang nak jadi tahanan... hahaha.. kos makan ditanggung sepenuhnya... mewah tue... Cuba kalu kali nih 10000 orang plak yang berjaya menjadi tahanan.... ini bermakna RM230.000 terpaksa dibelanjakan.... hehehe...

Itu sebab la Kerajaan Malaysia (baca: UMNO/BN) cukup takut kalu ader perhimpunan aman.... hahaha... kos banyak tinggi la... itu belum masuk kos makanan untuk anggota keselamatan.... cuma depa nih dapat la nasik bungkus yang rege dier sekitar RM5 sorang... hahahaha...

Jadi... jom kiter sertai BERSIH 3.0 dengan niat untuk meramaikan lagi tahanan .... hahaha... aper der hal 10000 orang dijadikan tahanan... mari kiter kasikan kejutan kepada UMNO/BN bahawa semua orang kiter akan berbondong-bondong dengan sukarela masuk dalam trak polis (Black Maria) untuk mendaftar nama menjadi tahanan .... biar pecah la lokap yang ader... hahaha... sebab ramai sangat yang nak masuk...

Cuma gua berani jamin la... geng-geng "berbaju batik berlengan panjang" dalam PKR dan PAS sure takkan berani nak jadi tahanan.... depa lebih kepada "masuk frame" jer..... hahaha...

2 comments:

  1. Perhimpunan punya Bill tu mengarut. Tu tambah menyusahkan orang nak berhimpun secara aman. Nak mintak permit bagai...podah! Tipu la depa tu. Bandingkan orang biasa & juga pro-UMno buat demo kat Penang, kat Komtar tu? Ada depa mintak permit ka. Tu tak menyusahkan kerajaan rakyat yg dipilih. At least LGE lebih demokratik.
    Lu jgn macam macam bhai, hehe...memang la kos makan tu agak mewah....tapi ingat semua setiap sen tu luruh kat tahanan ker? Takkan depa tak songlap sikit sebanyak? Tu gua hairan. Lagi pun mana ada orang sihat mentalnya suka kena tahan polis ...sebab orang takut polis tentu bertindak kasar. Ada yang kena sepak terajang telan gigi. Lain lah si Ezam tu. Siap lambai tangan lagi. Fuhh! Tak boleh belah!

    ReplyDelete
  2. Bhai Hanz ....

    Itu ayat kasi propa jer bhai.. kasi hangat samer UMNO/BN .... hahaha

    Cuba lu bayangkan kalu semua yang pi Bersih 3.0 tue kena tahan... huh... kena cari stadium la bhai... lokap balai kecik jer... hahaha...

    UMNO/BN tue dan puak-puak depa buat kat Komtar tue bukan demo bhai.. itu sajer jer jalan-jalan berlakon... nak cari modal... kalu tidak fulus tarak masuk la bhai.. hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja