Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 September 2010

Perangkap Buat Ku Li

Tengku Razaleigh (Ku Li) pernah satu masa dulu menerima gua sebagai tetamu dirumah agam dier di ibukota... hehehe... dan bermalam la gua disana.... dengan anak saudaranya .... Banyak segi.. gua respek Ku Li nih pasai dier orang tua.. banyak pengalaman.. info tentang ekonomi pon padat... memang best berborak dengan dier.... hehehe...

Kini Tengku Razaleigh (Ku Li) telah dilantik oleh Muhyiddin Yassin untuk menjadi pengarah pilihanraya UMNO/BN bagi DUN Galas yang berada didalam kawasan Parlimen Gua Musang... hehehehe... nampak macam Ku Li diberikan penghormatan... yer la... Ketua UMNO Bahagian Gua Musang dilantik menjadi Pengarah Pilihanraya BN....

Tapi.. itu cuma sekali pandang jer.... kalu pandang kali kedua... hahaha... itu semua perangkap jer... perangkap maut untuk kerjaya politik Ku Li.... ermmm.. pasai aper gua tulis camnie.... lu baca kat bawah nih aaa...

Lu ingat diorang pimpinan dalam UMNO/BN ader respek ka samer Ku Li... sori la bhai.. takdernyer... diorang tak respek lansung... malah diorang nampak Ku Li nih dah jaid laibilii kepada UMNO dan BN... Cara terbaik diorang nak bagi Ku Li terlungkup adalah dengan jadikan dier Pengarah Pilihanraya DUN Galas...

Kalu BN kalah di DUN Galas... diorang akan tibai Ku Li... kena taji.. tapi kalu menang besar la pulak.. diorang akan kata ini semua berpunca daripada sokongan rakyat kepada kepimpinan Najib Razak dan Muhyiddin Yassin...

UMNO/BN pun bukan la konfiden sangat boleh menang di DUN Galas.... pagi tadi gua berborang ngan seorang kawan lama gua... dier Ketua Pemuda UMNO Bahagian XXXXXX ... dier dok citer kat gua benda yang sama... seperti aper yang gua bayangkan...

So... ini semua perangkap buat Ku Li.... kalah sure mati... menang... buat-buat lupa... hahaha...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja