Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 April 2017

Selamat UMNO, Selamat PAS

Bhai/DeeDee semua...

Air muka kena la jaga... tak gitue kan... hahaha... yer la... kalu la tidak memang masak la kena kat UMNO dan PAS...

Kalu Speaker Dewan tak mau nak masukkan RUU 355 dalam senarai perbentangan di Parlimen... mesti UMNO akan kena tembak punya... Kalu masuk pulak dalam senarai.... tetiba Abdul Hadi memohon lagi sekali penangguhan... sure masak PAS pulak kena taji...

Hahaha... jalan selamat adalah dengan tetiba jer ader satu mangkuk masuk line buat potong stim... hahaha... siap mintak campurtangan Mahkamah dalam menghalang RUU 355 masuk dibahas... hahaha... atas alasan Subjudice .... hahaha...

Dah boleh agak dah ini plan yang akan digunakan... hahaha... inilah plan selamat..  Selamat UMNO dan Selamat PAS ..... hahahaha... thorbaek lar...

Dah bertahun dah rasanya gua up benda isu ni... bahawasanya takkan ada undang-undang berkaitan Agama dan Adat Resam Orang Melayu yang walaupun telah diluluskan oleh Parlimen yang boleh dilaksanakan tanpa mendapat persetujuan YDP Agong dan Majlis Raja-Raja...

Lu orang ingat semua Sultan dan Raja tu mau kan RUU 355 tue? Hahaha... kalu depa mau, tentunya ramai kaum kerabat depa yang kena hukum dulu... hahaha... sebab banyak mengarutnya... hahaha

Hahaha.... Selamat Pandikar... Selamat geng baju Melayu Pink.... hahaha

Hidup Melayu, Takbir..






2 comments:

  1. anak sapa ni kesian
    apa kira pung jagalah diri n ahli krluarga dari sambaran api neraka
    itu nanti geng sang penguasa jawaplah didepan Allah nanti
    kalau setakat dilahirkan dalam keluraga islam itu namanya anak orang islam
    tapi kalau makpak tak pernah ajar anak mengucap 2 kalimah syahadah adakah anak itu dikira islam???
    kalau mengucap hanay macam burong kaktua tak paham apa yang diucap dan tak yakin dalam hati apa yang diucap
    adakah itu dikira sah imannya ???
    saja tanya

    ReplyDelete
  2. dah agak malaun ni dibayar Najib. cash is king kong. tak bentang dua mangkuk hayun najib dan hadi ni tetap kena balun.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja