Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 September 2020

Keracunan Makanan

Bhai/DeeDee semua...

Dah lama rasanya gua tak tulis panjang-panjang.. bukan aper... sibuk sikit... macam-macam masalah yang berlaku.. macam-macam kerja yang tertunggak dan tergantung..

Kali nih langsung gua tak tulis apa-apa mengenai Pilihanraya Negeri Sabah (PRN Sabah)... maaflah yer... sori... Bukan aper... gua cuma sempat update kat sosial media yang lain jer... patutnya gua banyak tulis kat sini... tapi yer la... kekangan masa....

Aper pon....

Gua sajer nak cuit sikit tentang isu Keracunan Makanan nih.... betul bhai... benda berkaitan keracunan makanan nih bukan benda kecik... benda bahaya... boleh bawa maut.... boleh sebabkan kematian... bukan sahaja kematian / maut fizikal namun juga kematian / maut virtual...

Lu bayangkan la.... kerana keracunan makanan la... sampai tak dapat nak berjumpa.. tak dapat nak bincang... tak dapat nak buat kata putus... tak dapat nak buat perubahan... tak dapat nak tentukan.... sebab tue la tergantung isu pertukaran tampuk kepimpinan Malaysia ni...

Lu bayangkan la jugak... kalu Anwar Ibrahim dapat jumpa YDP Agong... dan dapat satu konsensus... sure goyang Muhyiddin Yassin... sure keputusan PRN Sabah berubah dengan banyaknya... sure jalan cerita jadi lain.... sebab itu la YDP Agong delaykan perjumpaan tue... Ko ingat benda ni suka-suka ka... ini perancangan yang maha agung nih... bukan kecik-kecik anak...

Gua nampak benda ni besar... benda nih memang melibatkan banyak orang... melibatkan banyak benda...

Tapi yer la.... sebaik mana perancangan yang dibuat pun... perancangan Allah Taala lagi maha hebat.... kita tengok je la nanti....

Moga ader sinar cerah untuk kita rakyat mendapat kerajaan yang telus, adil dan beramanah. Aamin Ya Rabb.


6 comments:

  1. Already known.As usual pro and kontra comes from both side.Allah knows best.

    ReplyDelete
  2. keracunan makan boleh bawa mati
    keracunan jiwa ngan maksiat n munapik sial sampai dibnangkit
    sekali lagi

    macam dah tak muka lain yang ada kes mahkamah dilantik lagi
    lemah kerajaan manussia
    itu lambat siang ngaku kerajaan terbaik konon

    ReplyDelete
  3. nie covid dok mengila...mana p menteri kesihatan...?dah letak jawatan ka...?p la kasi sekupang dua kat covid kasi kautim...hihihi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1