Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 April 2011

Minit Terakhir Yang Bahaya

Bhai.... Macam-macam boleh berlaku la nih... ini kira dah masuk minit terakhir yang bahaya.. kalu dalam perlawanan bolasepak... ini boleh jadi sudden death match. Macam-macam boleh berubah... dengan dana yang ader (terlalu besar) ... BN boleh buat macam-macam perkara yang tak masuk dek akal hanya kerana perlu untuk memenangi Pilihanraya Negeri Sarawak nih...

Propaganda tahap gaban boleh berlaku... itu dah biasa kiter tengok.. tambah plak dengan kemudahan TV dan Radio yang kesemuanya dibawah pengaruh Barisan Nasional...

Tambah pulak Sarawak yang mempunyai kawasan yang terlalu besar... ini amat memudahkan untuk BN melakukan penipuan kertas undi (yang sememangnya digunakan selama ini).... mmm...SPR memang dari dulu lagi adalah pekakas Barisan Nasional... ini sudah pasti...

Apa yang tinggal sekarang ini selain dari usaha berterusan... kita perlukan kepimpinan Pakatan Rakyat yang mantap... yang tidak mudah diperdaya oleh wartawan media pencacai BN... kita juga perlukan "Divine Touch" yang sekaligus akan membantu kemenangan Pakatan Rakyat...

Doa memohon kemenangan Pakatan Rakyat demi untuk kesejahteraan rakyat dan penduduk Sarawak adalah perlu.... Malah apa yang kiter semua buat ini adalah untuk kepentingan dan masa depan Sarawak itu sendiri... Sarawak perlu jadi pemangkin dan pembolehubah yang terbaik untuk Pilihanraya Umum ke 13 yang gua rasa akan dibuat seberapa segera selepas ini...

Apa-apa pun.... Minit terakhir yang bahaya ini memang mengerikan bagi semua pihak.... Cukuplah lebih 50 tahun ditipu.... janganlah lagi berterusan ditipu.... Marilah berubah....


Jom Berubah....

2 comments:

  1. jadilah buta hati buta mata buta kewarasan... cina dap memijak2 pkr menipu2 pas terkontang kanting bak kata orang tido sama la mimpi lain2 yang susah siapa rakyat juga... macm arkitek.. masa rancang nak buat bngunan macm2 idea keluar.. dah2 bila dalam pembinaan alamak ada problm besar.. siapa susah.. cakapnya senang... tiada2 contoh2 yg baik pun dari pakatan.. kalau ada dah lama aku sokong... yg aku tgk merosakkan je fitnah sana sini kerana undi... main isu bodo.. erm cara pakatan la tu.. tkpa Allah bersama kebenaran... kita tunggu..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja