Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 June 2011

Berkampung Di Bukit Jalil

Bhai..... info yang gua dapat... hehehe... bermula dari dua hari sudah... semakin ramai anggota PDRM telah digerakkan dari seluruh Malaysia .... semuanya kerana program Bersih 2.0 .... hehehe... dah lama tak tengok ramai anggota polis dari pelbagai pelusuk negara digerakkan ... berkumpul... hehehe.... Last sekali gua ingat benda nih berlaku... sekitar tahun 1998 dulu...

Ini ... pergerakan anggota Polis dari Sabah dan Sarawak pon dah ada yang mula sampai.... nampaknya ramai yang berkampung di Bukit Jalil nih....Hahaha..... ramai ooo... gua jangkakan sekitar 1000 orang anggota akan dimobilasikan.... Hahaha... ramai tue... saper yang dapat bisnes supply nasik bungkus nih.... tentu masyuk nih....

Roadblock khabarnya (maklumat dalaman yang gua dapat) akan bermula pada hari ini... dah banyak tempat gua diberitau ader roadblock.... bonet kereta mesti akan dibuka... kalu ader sesapa budak muda ramai-ramai naik kereta... mesti kena tahan... jadi jangan bodoh bawak baju kuning Bersih 2.0 .... hantar jer pakai khidmat kurier pada kengkawan di KL suruh simpankan....

Kalu ader Polis datang nak geledah rumah korang (untuk cari baju dan banner Bersih 2.0) .... korang mintak jer diorang tunjukkan waran geledah dulu.. Kalu depa takder bawak waran geledah yang Magistret tandatangan.... korang lanchowkan jer Polis tue... bangang aper nak masuk geledah takder waran.... Kalu depa berkeras gak nak masuk rumah korang... korang boleh caj depa menceroboh.... report jer kat mana-mana peguam.... mesti kena punya itu Polis... tak reti ikut SOP...

Lagi satu gua nak kasitau lu orang.... bloggers.... tolong jangan bawak notebook waktu nak pegi Bersih 2.0 .... tak payah bawak... bawak jer buku nota kecik... nanti tak pasai-pasai kena rampas atau pecah... tentang kamera... pandai-pandai la korang handel...

Oh yer... Bermula dari 1 Julai 2011 ... Ops Sekat dan Ops Tangkap akan bermula... jadi nampaknyer kiter semua kena pakai teknik cats and mouse... hehehe.... maybe gua pon akan kena tahan.... tapi takper.. nak buat camana... kiter tengok berapa ramai yang Polis boleh tahan....

Lagi satu... lupa... gua lupa nak kasitau.... Info dari dalam pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja gua dah dapat... draf pengisytiharan pengharaman Bersih 2.0 oleh telah siap khabarnya... maybe depa akan kuarkan dalam dua tiga hari nih... Khabarnya dah dapat signature... gua pon tarak tau camana boleh dapat sign tue... sebab .... sebab..... (tarak best la gua publish sini.. lu orang cari la sendirik sebabnya)

Jadi... sebagai persiapan lanjut... gua cadangkan kat Mat Sabu supaya gerakkan agenda perhimpunan Bersih 2.0 bukan sahaja di KL .... tapi disemua ibu negeri seluruh Malaysia... Kalo boleh buat di setiap daerah... Polis bukannyer ader cukup anggota... ramai dah dimobilasikan ke KL.... hahaha

So... kesimpulannya.... semua tangkapan yang telah, sedang dan akan dilakukan oleh Polis pastinya akan diklasifikasikan dibawah Seksyen 122 Kanun Keseksaan kerana didakwa berniat untuk memerangi Yang di-Pertuan Agong ... yang ini boleh membawa kepada hukuman mati mandatori... huh... hebat kali nih.. kalu dulu setakat guna Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang membawa kepada penahanan tanpa bicara... yang kali nih... boleh kena hukuman mati mandatori tue.... hebat....

2 comments:

  1. assalam..bro,

    apa kabar?
    rajin2 la update blog..
    ada facebook?

    ReplyDelete
  2. ni yg buat aku debbar ni, patut geng cakap jgn bawak aper2 baju yg berkaiatan bersih dan politik. Wah main akta tu, gila wio hukuman mati mandatori tu. Kerajaan takut bennar kali nie..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja