Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 June 2011

Ummi Hafilda Yang Mantop

Hahaha.... semalam gua menghabiskan masa malam gua dengan datang mendengar ceramah bongkar oleh Ummi Hafilda kat area Chukai Kemaman nih.... hahaha.. UMNO Cawangan Dusun Nyior yang buat program nih..... hehehe....

Tak sangka gua ramai gak yang datang... hahaha... ramai gak orang UMNO yer kat area Chukai nih... hahaha...

Ader 4 khemah besar disediakan siap dengan sistem siaraya yang disediakan oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu ... hahaha... ader dua HD 3CCD Camera video yang disediakan.... hahaha.. sound sistem mantap....

Ucapan mola-mola tue datang dari Ketua Cawangan UMNO Dusun Nyior... hahaha... lawak la mangkuk nih.. kelam kabut dalam memberikan kata-kata aluan.. takder step.. main taram jer... tak tentu hujung pangkal... lagi lawak biler dier plak bukannyer berikan setakat kata-kata aluan... tapi terus nak jadi penceramah utama... emosi tak terkawal... siap tibai Bob Lokman tue... hahaha

Pastue depa panggil Awang Tera... yang ini seasoned politicion... bercakap dengan ader step.. bagoosh.. nasib dier baik... cuma... satu jer... dier nih gua rasa takder can nak jadi calon lagi pasai.... hahaha... orang Kemaman tau la.....

Biler Ummi Hafilda naik berceramah... pergh... comel dan mantap gak Ummi nih yer... berbaju biru dan bertudung UMNO warna sedondon gak... hahaha... gebu gak dier nih... Mesti TukarTiub pon boleh tergoda ngan personaliti Ummi nih... Masa tue gua dok asik berSMS dengan AdukaTaruna... buat live telecast via SMS... hahaha...

Ummi Hafilda nih gua tak sangka la hebat dalam bagi ceramah... bukan hebat aper... cakap dier non-stop... berhenti cuma masa minum air jer... lain-lain tue lancar macam dah hafal skrip jer... hahaha... mola-mola biasa jer .. orang makin ramai.... tetiba... biler Ummi mola bercerita pasai isu liwat dan zina... hahaha.. air dari langit mula menitik... gua dah saspek dah..... mesti ujan punya malam nih... hahaha

Lepas tue lagi kuan hujan... gua pindahkan bangku gua dari kawasan luar masuk kedalam khemah utama... gua dapat area yang cun.. tengah tengah... setitik ujan pon tak kena.. pasai apa.. pasai orang UMNO dok keliling gua cover gua dari kena air hujan tue... hahahaha... pastue datang kilat, petir dan guruh... mola-mola jauh-jauh jer... tapi lagi hebat Ummi Hafilda dok cerita pasai liwat dan zina.. lagi kuat dan dekat kilat, guruh dan petir.... huh.. cuak gua...

Tetiba jer Ummi Hafilda melafazkan ucapan Wallahi, Wabillahi, Wataallahi.... dier buat sumpah laknat tue.. dua kali bhai... yang pertama untuk sumpah bahawa surat yang dier bagi yang citerkan salah laku Anwar Ibrahim kat Mahathir tue adalah betul dan sohih... lepas tue dier bersumpah kali kedua bagi menafikan bahawa dier ader berzina ngan Baginda.... lu orang mesti tau saper Baginda nih... hahaha... bukan Razak Baginda aaaa.... hahaha

Masa tue kilat sabung menyabung... gua masa tue berdoa kat Allah Taala... kalu Allah nak hantarkan kilat dan petir serta bala malam tue kepada Ummi Hafilda... gua harap gua takder terkena sekali la... gua berdoa banyak kali bhai... cuak gak gua... sebab berada dalam majlis yang mempermainkan Allah Taala jer.... nasib baik takder aper.....mungkin sebab doa gua tu kot.... hahaha....

Hahaha... aper-aper pon lepas selesai sesi ceramah.. hujan, kilat, guruh dan petir terus berhenti serta mereta... hebat kuasa Allah Taala... hahaha...gua respek abiss... Allah Maha Besar... Allah Maha Mengetahui...

Ader orang UMNO ajak gua pi makan kat tempat yang disediakan... ader mee goreng.. bihun.. keropok lekor... keropok keping... air sirap... gua pon pi la makan... orang dah offer... hahaha... bantai jer la... hahaha... gua harap caterer tue dapat la payment dari geng-geng UMNO nih... sebab UMNO biasa la lambat buat payment dan kekadang tue hilang takder kasi payment... hahaha... Orang UMNO lain... semua berebut macam tak biasa dapat peluang makan macam nih... hahaha... lawak.. lawak...

Aper-aper pon... Ummi Hafilda memang mantop... mantop dari segi yang TukarTiub mesti tau punya... hahahahahaha

2 comments:

  1. ALHAMDULILLAH NASIB BEK KILAT TAK MAI SUUP DEPA SEMUA SEKALI :)=

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja