Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 June 2014

Catuan Air Di Mersing

Bhai/DeeDee semua...

Gua dimaklumkan oleh sanak saudara bahawa Bandar Mersing masih lagi mengalami catuan air sehingga ke hari ini walaupun hujan telah turun dengan lebat sejak dua tiga minggu yang lepas..

Malah beberapa kenduri kahwin yang sepatutnya dijalankan minggu lepas dan minggu depan khabarnya ada yang terpaksa ditangguhkan atas sebab air masih dicatu..

Persoalan gua.... Kenapa Singapura langsung tiada catuan air walaupun berlakunya kematau sejak awal Mac... Dan kenapa Mersing mengalami catuan air sejak hampir dua bulan...

Apa masalahnya nih.... Salahkan hujan tau pengurusan air ... Syarikat Air Johor perlu beri penjelasan segera dan kukuh...

4 comments:

  1. inilah kerja haram jadah macam menteri perdana sound dulu ,bila mangkuk harami tanpa ikhlas tapi penyangak buat kerja sampai bila pun rakyat marhaen juga yang kena ! selagi lahanat-lahanat dilantik spesis 'nfc' berkuasa,memerintah & tadbir segala semua akan lingkop ! ABU 1

    ReplyDelete
  2. Bhai C++

    Bagi la chan Najib proses air laut kat Mersing tu ..

    ReplyDelete
  3. Bahai...

    Bhai Cipan taknak komen pasal Pegebom warga Malaysia kat Iraq ke....Ha ha ha,,

    ReplyDelete
  4. dari kenalan aku, bgtau mersing air xde dah 5 bulan..xde pon masuk TV..raye dah dekat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja