Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 January 2011

Ini Macam Kalu...

Bhai... Kes yang berlaku di Rusila (Projek Langgar Had) yang gua hadir sepatutnya sebagai backup cameraman... nampaknyer makin berpanjangan... hahaha... yang best tue ader blogger dari pihak yang sana tu (TranungKite dan lain-lain) nampaknyer dah start bawak versi diorang... yang best tue... versi kutip ntah maner... hahaha... pasai depa sendirik takder ditempat kejadian... hampeh...

Ini macam kalu... biler mau abis nih... Okeh la... gua sebenarnya nak ulas sikit jer dulu sebab la nih seronok dok layan macam-macam ugutan yang sampai kat gua... Tak payah la lu nak ugut gua... sebelum geng-geng nih nak ugut gua... sila cek ader tak telor lu orang dalam seluar lagi... atau sudah menetas .... hahaha

Persoalan 1:

SongkokPutih memang dah sure takkan datang punya sebab dier memang dah awal lagi mengaku yang dier takder telor... takper.. gua respek kat orang yang mengaku nih... Tapi... si BatuApi siap bercerita sana sini macam la dier ader kat tempat kejadian masa tue... sedangkan ... sohih dier takder telor... hilang ntah maner... hahaha.. kalu ader sure dari mula lagi dier dah perkenalkan diri...

Persoalan 2:

Kitorang dapat info kononnya TGHH bersedia untuk meluangkan masa 5 minit untuk menjawab soalan dari Aduka Taruna mewakili PAS Reform.... tapi rupanyer takder saper yang bagitau kot kat TGHH akan kedatangan kitorang.... macam mana lu orang manage event nih bhai... ini macam kalu... buat malu jer Lajnah IT dan Unit Penerangan PAS Rusila.... hahaha...

Persoalan 3:

Susah sangat ker TGHH nak luangkan masa 5 minit... macam la ader urgent yang besar sangat... ala tak payah la berlakon ..... Nak tipu kitorang pasai konon ader sibuk ngan event lain pon biarlah kat luar kawasan masjid... ini tidak... bermula kat sebelah tepi mimbar pon dah boleh tipu... Aper punya pimpinan nih... menipu tak sudah...

Persoalan 4:

Kalu belum dapat lead Malaysia pon dah pimpinan berperangai macam nih... gua rasa aaa.. biler dah dapat lead Malaysia nih sure lagi macam cilabet jer... Pengikut jangan kata la... sure macam kaduk naik tocang...

Persoalan 5:

Aper yang TGHH takut sangat nak jawab soalan dari Aduka Taruna mewakili PAS Reform nih.... susah sangat ker... atau tak tau nak modalkan aper nak tipu Melayu Hutan (hehehe... gua guna ayat Aduka Taruna)....

Orang cakap.... "lead by examples" ..... kalu leader sudah jenis kaki tipu dan samseng... for sure... examples macam nih yang akan sampai kat pengikut dier... hahaha...

Kesimpulannyer...

Jangan riso.... lain kali kitorang akan terjah (langgar) lagi TGHH biler ader kesempatan ... so be prepared untuk jawab soalan dari PAS Reform.... dan di waktu lain tue... kitorang akan pastikan rakaman dapat dilakukan untuk tujuan dokumentasi dan arkib....

Ini janji personal gua... bukan janji Aduka Taruna.... hahaha....

TGHH lebih baik belajar macam mana nak berdiplomasi dan "lead by examples" ... sebab masa dan time terjahan yang akan datang yang mungkin bukan Aduka Taruna yang buat,..... akan menjadi sejarah... so... be prepared untuk tunjukkan contoh sebagai pemimpin yang terbilang dan orang ramai (rakyat marhaen berbilang fahaman politik) boleh respek... Tolong jangan tunjuk berlagak (ujub, riak dan takkabur) pasai ilmu agama lebih tinggi dari gua aaa...

Ilmu adalah haq Allah... bebila jer Allah Taala boleh tarik balik.... so jangan berlagak aaa...

7 comments:

  1. aduka tu ahli pas ker?

    ReplyDelete
  2. http://hadi-ug.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wakakaka...

    siap sound TGHA jangan berlagak tu..
    nanti ALLAH tarik balik ilmu.. wakakaka...

    whatever laa broo... wakakaka

    ReplyDelete
  4. tak sangka ini macam punya gilababi pun ada

    ReplyDelete
  5. Celaka ni datang dengan Kancil!!
    Lari lintang pukang
    Bodoh punya orang.

    Kor tinggal di PAKA
    Ahli UMNO pula tu!!

    ReplyDelete
  6. Hahahaha.... biler plak gua jadi Ahli UMNO aaa.... hahahaha... kayu betul la lu nih... hahaha.... itu la... serban tue kasi longgar skit... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja