Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 March 2017

Demo Sebat Secara Syarak?

Bhai/DeeDee semua...

Ini satu cadangan yang bagus... gua setuju... molek kalu kita amik si spender putih jadi model demo sebatan secara syarak ni... huhuhu

Aper? umur lebih 56 tahun tak boleh kena sebat? Macam mana ni? Mana ader peruntukan had umur dalam undang-undang hudud bagi sebatan untuk "ghairu-muhsaan" ... tak pernah dengar pulak Nabi dan para Sahabat buat peruntukan had umur ni...

Pergh ... boleh selamat la si spender putih ni pasai lebih umur ja... Huhuhu

Lebai lah lebai... aper daaa... pendakwaan dan hukuman pun tak ader dalam kes spender putih... Adoyailah...

Oops... lokasi kerja buat si "ghairu-muhsaan" ni kat Wilayah Persekutuan rupanya... patutlah boleh selamat dari kena tindakan... huhuhu


Tambahan Buat Walaun :

Nih gua nak habaq... dalam pindaan RUU355 takder sebut pun nak pinda had umur kena sebatan... walhal dalam Islam... mana ader sebatan boleh tidak dikenakan kepada pesalah warga emas...   

RUU355 tu bawah undang-undang Malaysia... dalam Malaysia... warga emas tak boleh dikenakan sebatan... ader paham ka wahai walaun lebai ooi...

Lemau betul la kalu tak paham wahai walaun ooi... lemau... hahahaha

4 comments:


  1. Aku rasa versi "ORIGINAL" klip stop'aa spender putih XXXXL tu ada ddlm simpanan puok2 sb @ mamak dari Kerala. Sgl detail nya ada ddlm genggaman!

    Tunggu masa jerr utk di SAH kan semula, itulah perangkap MAUT puak lebai..
    Terlanjur dah terperangkap..terlanjur telan FILKHODDA..terus CURI dedak laa!

    Lobai nomuro UNO tau kes tu "real" tetapi saja gempak nak buat hudud TIPU!!

    Hudud dan Ruu TIPU tu hanya utk lobai2 walauns IQ ciput tahap siku lutot huhuhu..

    ReplyDelete
  2. awatnya hukum hukum yang duk diguna pakai lani
    semua rakyat paham ke
    tak de pung tapi jalan semacam aja
    semau orang kena ke dak jugak berpileh pileh
    pas punya hukum tak betoi ok la
    jadi yang betoi punya sapa pung tak mau buat
    apa hal pulak tak de gaduh pung (pakat duk main telo' saja kut)
    pakat redo ka duk berhukum ngan hukum toghut sampai mampuih
    medeka dah 60 tahung lodrid pung dah mampuih
    ai tak kan takut itu lod marah kut
    sampai tak mau ubah hukum kepada hukum dari Allah n Rosul
    memang ramai umat Islam macam mata lalat bila tengok hukum ugama sendiri nak ditegakkan
    berjaya Iblis menghasut semua lapisan umat Islam
    jangan jadi munafik mati munafik

    ReplyDelete
  3. Awat hang tak suh depa pi tanam kat jirat macam boss hang kat Sebrang Prai? Kapiaq harbi no tolak RUU Hadi? Hadi bentang ataih kuboq LoReid kut bulih perkasa hukum syariah? Lemau sungguh la walaun.

    ReplyDelete
  4. Sapo 4saksi yg nengok sepolkori dtitik anotbrahim???? apa kata lebaiRUU??? apa kata pakmufti?! gua konpius ¾minda laa!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja