Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 March 2017

Sim Tze Tzin MP Bayan Baru Memang Bodoh

Bhai/DeeDee semua...

Ahli Parlimen Bayan Baru Sim Tze Tzin (DAP Bayan Baru) ni memang bodoh... Aper dia ingat mudah sangat ka nak semak dan kira berapa jumlah agen asing dalam negara ni... dier ingat macam kira berapa kepala cina yang ada dalam Parlimen ker?


Bodoh... dah dinamakan agen agensi risikan... sure memang akan susah nak tentukan... sebab semua orang berpotensi jadi agen asing... entah-entah Sim Tze Tzin pun sebenarnya agen asing (Ag Seng - pun intended)...


Sikit-sikit nak salahkan Cawangan Khas... salahkan SB... bodoh lar...  kita bagi si Sim Tze Tzin ni tugasan untuk tentukan bilangan agen asing baru tau... baru dier ader akal..


Total staff AGENSI (bekas tempat gua berkhidmat dulu pun) walaupun diketahui nilai yang tersenarai... tapi yang realistiknya hanya Pengarah dan Bos Besar jer tahu... gua tak pernah jumpa kesemuanya pun... paling ramai yang gua kenal tak cecah 100 orang... itupun nama sebenar pun gua tak tau... kami semua guna "handler name" jer


SB, MIO, Jabatan E dan lain-lain lagi pun takder sapa tahu jumlah sebenar yang tepat (memang lah ader rekod, tapi sure la takder saper akan mengaku yang rekod itu adalah list yang sebenar)... huhuhu


Itu baru senarai agen... belum masuk operatif, aset, sleeper, contractor, consultant dan cleaner.... huhuhu.. tak tau la berapa ramai.. giler aper nak buat list... yang pasti ... kalu yang kita punya pun ramai kat luar negara... sure dah tentu samer macam negara lain gak...


Budus lar wakil rakyat DAP ni... ingatkan nampak pandai... rupanya sama level dengan walaun... hahaha... bingai... bingai... huhu ... kita tau la Zahid Hamidi tu pun level bingai gak bab urusan risikan ni... so jangan la si bingai mintak jawapan dari spesis si bingai gak... memang la masak jawapan dari si bingai nanti...


Hahaha





5 comments:

  1. Yang hang pi buat kelabu tang cerita utama apasal.. cerdik sangat kot...

    ReplyDelete
  2. klu kerajaan tau pun, tidak boleh didedahkan.. itu rahsia keselamatan Negara.

    jika terlalu nampak professional, nnti agen luar semakin berhati2 dn canggih.

    biar Nampak mcm tk berapa professional supaya pelanduk yg hendak dijerat terlalai dn pandang ringan polis kita.

    bekas perisik koorut pun pernah ckp.. agen yg bunuh jong nam tidak professional sebb tertangkap..tk seperti mereka ketika operasi membunuh sepupu jong un di korea selatan dulu... dua agen yg tidak pernah tertangkap.

    tertangkap suspek kes jong nam adalh tanda polis kita masih hebat.

    begitu juga percubaan suspek disyaki pro isis yg hendak bikin onar ketika lawatan Raja Salman. polis kita Berjaya pintas dan tangkap.. klu tidak masalah pulak kita dgn Saudi.

    bab2 keselamatan dan perisikan ini diluar jangkauan org politik. sebaiknya org politik focus urusan politik. boleh komen dlm isu keselamatan yg ada relevan utk dikritik.

    dunia perisikan dn keselamatan byk lapisannya dan begitu complicated, bukan semudah mengesan penyelewengan 1mdb dll.

    ReplyDelete
  3. ada orang tahu banyak nama dia bos
    tapi ada kalanya bos pun kena tipu
    tapi jangan jadi pengkhianat kepada Ugama tak kira apa kerjaya
    selagi namanya Islam
    2 orang telah dibenarkan keluar (tu pung ada kirakiranya)
    lu intip gua gua intip lu
    apa pung kita jagnan lupa diri kita dan ahli keluraga kita (kalau
    ada)hidup lah dengan selalu patuh pada perintah Allah

    ReplyDelete
  4. MP bayan baru dari PKR bukan DAP

    Political killing n assasination among intellingence agencies perkara biasa...cuma ini yg reported

    Main question....adakah AGENSI malaysia tahu tentang kehadhiran senjata VX d bumi malaysia?adakah VX masih ada d sini dan jumlah stok yg masih dlm malaysia?

    ReplyDelete
  5. mp bayan lepas maksudkan ejen insuran kot...kahkahkah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja