Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 October 2017

Bebalnya Lebai

Bhai/DeeDee semua....



Adoyailah lebai ni....  beza antara Kerajaan dan Parti Yang Memerintah pon tarak tau ka??? Adoyailah....

Kalu sesuatu bantuan tu datang dari Kerajaan Negeri... maka mana boleh letak logo mana-mana parti politik waima logo parti politik yang sedang memerintah pon tarak boleh...

Macam kes baja subsidi yang sepatutnya hanya berlogo Kementerian atau Kerajaam Malaysia .... tak sepatutnya tertera logo UMNO atau Barisan Nasional (BN)...

Takkan lah benda sesimple ini pon lebai nih tak tahu... aper ke bebal sangatlah lebai ni... huhuhu

Semenjak berbaju pink sedondon dengan UMNO nih... semua dah belajar  kot.... huhuhu... lebai oh lebai...

4 comments:

  1. SOALAN SPM (SERAKAH POLITIK MALAYSIA):
    APA MASALAHNYA MENGGUNAKAN SAMPUL YANG ADA LOGO PAS? (100 MARKAH)

    JAWAPAN:
    LU SEDANG BELAJAR MENUJU KE NERAKA. BAIK LU BERTAUBAT. DULU LU KATA BENDA MACAM TU TAK BOLEH BUAT. SEKARANG LU BUAT. AMACAM JAWAPAN AKU?

    ReplyDelete
  2. Betul tu!! ni kat selangor!!nilah geng walaq tak suka dengar nasihat oang,geng walaq inilah memerintah kelantan...
    sebabtulah kelantan ni huru-hara,membalak ikut suka-hati mak-bapq dia shj.
    Rasnya kelantan jatuh PR14 ni.

    ReplyDelete
  3. Lebai dungu. Duit @ bantuan dari Kerajaan bukan parti. Kalau ini pun failed... habis jahanam harta kerajaan buat jadi harta parti. Tolong bacakan riwayat Khalifah Umar Abdul Aziz pada Lebai dungu ni.

    ReplyDelete
  4. Apa salahnya guna sampul yang ada logo PAS? Kalau lebai ni tak tahu apa masalahnya, bermakna dia ni jahil tentang Islam, etika, prinsip dan moral. Apa2 pun sudah jelas bahawa pak lebai ni sedar bahawa jawatan ADUn yang dia perkudakan tu tak dak langsung bawa manafaat kepada rakyat. Maka jalan nak pikat hati pengundi adalah dengan meniru tabiat UMNO iaitu umpan dengan duit. Tapi duit tu pun bukannya duit PAS dan bukannya duit Pak lebai tu. Tapi seperti UMNO lebai ni dah rasa desperate sebab dapat wahyu dalam mimpi yang PRU 14 ni PAS akan lingkup, lebih2 lagi kalau PAS ada kerjasama dengan UMNO. Persoalannya, adakah ada umat Islam yang masih nak mengundi lebai2 hipokrit yang dah terbukti sebagai penunggang agama, menjual agama demi dunia? PAS dalam arena politik Malaysia ni umpama seperti kangkung tepi longkang. Adakah umat Islam terdesak sangat kebulur sampai terpaksa memilih kangkung2 yang dah sah banyak parasit dan telur2 lintah? Tak payah le. Banyak benda lain yang lebih elok dan suci dari PAS.

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja