Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 October 2017

Menteri Bebal Buta Kayu

Bhai/DeeDee semua...

Menteri sekor ni ader turun padang ke? Ader jumpa ngan guru-guru ker? Atau hanya jumpa Pengetua, Guru Besar atau Penolong Kanan jer???



Wei... memang guru terbeban la... kerja pengkeranian pun guru terpaksa buat... walhal bukan takder ramai kerani kat sekolah... tapi semua kerani hanya buat kerja untuk Pengetua dan Guru Besar jer...

Malah banyak sekolah yang gua pergi... ader kerani yang terlebih... sampaikan takder kerja nak buat.... even sampai nak Riso kan kertas pon guru terpaksa buat sebab tak boleh nak mintak tolong kerani...

Itu belum guru yang handle makmal komputer sekolah.... mana ader peruntukan untuk perjawatan pembantu makmal komputer sama macam pembantu makmal sains...

Menteri Pendidikan memang kayu sejak dari dulu lagi... bukan jenis turun padang punya... huhuhu...

Tambah lagi cikgu yang handle sekolah amanah... balik dah pukul 5 atau 6.... malam pulak ader kelas tambahan kat sekolah... cuti hujung minggu ader kelas atau kokurikulum kat sekolah....  kerani sekolah pon takder kena kerja waktu malam atau waktu cuti....

Buta ka???

Gua tau sangat bab berkaitan dengan guru ni pasai abang gua guru, wife gua guru, ex-girlfriend gua dan asben dia pun guru... Huhuhu... so gua memang teramat tahu...

7 comments:

  1. Salah guru2 juga... PENAKUT... tak perlu cakaplah jadi lilin pembakar diri. Kita hidup dalam negara demokrasi... BERSUARALAH BAHAWA KAMU TIDAK SELESA DENGAN BEBANAN KERJA YANG TIDAK WAJAR... tuntut jadikan bidang PERGURUAN setara doktor, peguam, jurutera yang ada diskripsi tugas yang jelas.

    ReplyDelete
  2. Anoy 2.00 kalau tak penah jadi guru jangan cakap ikut sedap mulut... cikgu kat sekolah terikat dgn mcm2 perkara... cakap lebih kena tindakan tatatertib, di bagi kerja yg memang bukan kerja hakiki, tambahan jawatan segala mcm... cakap ikut sedap mulut confirm kena tukar sekolah.... tiada kuasa, badan atau persatuan yang betul2 boleh membela guru di semua tempat... hakikat kehidupan seorang guru di sekolah skrg ni memang makin teruk... duduk kat tempat cikgu baru tahu ape sebenarnye kerja cikgu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab penakutlah jadi macam tu. Kalau majoriti guru berani, takkan berani pihak atasan nak ambil tindakan. Hatta kementerian pun takkan berani pijak bayang guru.

      Keluarga kami keluarga guru dah bergenerasi... tahu sangat perangai guru yang penakut.... nak minta elaun pen merah pun tak lepas... sebab penakut.

      Delete
  3. menteri kat malaysia ni ada ke yg bijak????
    cer kabo sikit

    ReplyDelete
  4. saya syorkan semua cikgu diberi satu orang tutor yang menolongnya mengajar kepada murid, 2 orang kerani untuk bantu taip dan sebagainya dn 4 orang pekerja am untuk membantu buat kerja-kerja mereka.

    ReplyDelete
  5. Guru berbangga jadi lilin..! Tanggong lah,lilin memang kena bakar. Lighter menteri pegang...ha ha ha

    ReplyDelete
  6. ada lagi termasuk jaga budak asrama, tukang bekki perabot, tukang paip, tukang letrik, jururawat, driver... perghhh..

    kalau pegawai lain kena macam ni dah jadi isu besar tau...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja