Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 April 2019

HIBAHAHAHA

Bhai/DeeDee semua...

Kepoh dan kecoh seantero Persekutuan Tanah Melayu pasai itu HIBAH 1.25 TH .... Hahaha... gua gelak jer.... sebab ramai yang kecoh tu... simpanan kat TH pon tak cecah RM14000 ....

Kesian... pasai tue la kecoh bagai... sebab nak dapat lebih... tak kira la halal ker haram ker... semua jadi HALAM .... janji tabungan simpanan diorang kat TH meningkat...  bukan nak menyimpan pi Haji pon bhai... tapi kalu dapat banyak... boleh la withdraw untuk shopping bagai.... Hahaha

Takpa.... itu hal memasing lar....

Cuma yang gua gelak tue... yang kepoh kecoh tue yang deposit kecik... yang deposit ratusan ribu atau juta buat releks jer.... Hahaha....

Tapi yang lagi lawak... ader plak geng Public Mutual dok kempen suruh keluarkan jer semua simpanan dalam TH dan masuk Public Mutual yang dikendalikan Public Bank..... siap citer untung besar lagi... siap citer tentang simpanan patuh syariah.... Wei .... kenal la dulu Public Bank ni bank aper.... kakitangannyer ramai bangsa aper... Hahaha.... Kalu bawak pindah masuk dalam Bank Islam atau Bank Muamalat okeh la jugak.... huhuhu

Adoilah Melayu....

HIBAHAHAHA ..... HIBAHAHAHA.... HIBAHAHAHA....

6 comments:

  1. Pokoknya melayu juga yg buat taik, termasuk menteri agama dulu dan penyangak2 umno. Itu pun masih dok melayu, melayu, melayu....Skrg lobai pun dah join sekali. Banggang!!!!!

    ReplyDelete
  2. kesianya melayu akhir zaman. belajo tingi otok lebih teruk dpd babon.

    ReplyDelete
  3. Melayu ni dari dulu ramai yang dari jenis otak ciput tapi ego besar. Baru belajar pakai serban dah jadi Tok guru. Baru cuba2 pakai baju kot dah jadi Mat saleh cabuk. Sekarang ni ramai yang dok melaungkan slogan2 "melayu dan Islam" tapi masa BN pegang dulu puak2 ni gak yang dok lepak je tengok melayu2 tu melanun reta negara, curi duit TH dan paling celaka tutup mata bila harta negara jatuh ke tangan negara asing, dekat mahupun jauh. Melayu spesis ni yang sebenarnya dok meranapkan bangsa, membankrapkan negara dan yang paling sial, memburukkkan agama islam di mata non muslim. Ade ke termasuk dalam rukun Islam, taat kat parti politik dan kalau lawan parti politik tu maknanya lawan dan anti Islam? Bidaah apa yang diaorang ni tengah ajar dan sebarkan kat melayu ni? Bidaah ni tempatnya neraka ikut hadis Rasulullah tapi melayu ni sebab otak ciput dan ego besar dok ikut juga Bidaah dan amanat sebab jahil karat. melayu! melayu! dah lebih 60 tahun merdeka pun masih lagi perangai macam hamba yang dijajah. Tak hairan pun! Sebab? Sebab ramainya yang otak ciput tapi ego besar!

    Nick.
    cape Tiger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat dalam ketepatan. Sadisnya Melayu menyalahkan bangsa lain sdgkn sebelum ni hampir semua jawatan tinggi dlm kerajaan Melayu pegang.

      Delete
  4. Geng mana pulak promo$i PB ganti TH ni? Geng kapla jingga mak kau hijo ka?

    ReplyDelete
  5. dlm byk2 komen ttg Hibah TH, ada org sebut tentang KOHILAL PAS.
    try google, mcm tak ada penamat cerita...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja