Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2019

Sabotaj Dalaman

Bhai/DeeDee semua....

Satu problem yang gua nampak dah makin kronik adalah.... bilamana bertukar jer Kerajaan yang memerintah Malaysia..... maka bermulalah kerja sabotaj berlaku...

Betul ... Menteri dan Timbalan Menteri serta Setiausaha Politik memang dari pihak yang menang,.... Tapi... kepala kerja yang dalam kementerian .... semua masih berkiblatkan pihak yang kalah... setiap kali ader mesyuarat... belum pun abis meeting.... maklumat dalam meeting dah sampai ke pihak yang kalah...

Lebih awal dari yang awal.... Depan Menteri dan Timbalan Menteri.... semua angguk... kata akan laksanakan ikut apa yang diarahkan... tapi dibelakang... semua tak buat pon..., buat bodoh jer... malah ader yang kalu buat pun... sengaja dilambat-lambatkan.... Mana taknyer... semua kepala utama dalam Kementerian memang geng puak yang kalah...

Takder satu rombakan pun yang dibuat....

Bodoh aper diorang nak ikut arahan pihak yang menang.... tak logik langsung... sure diorang akan still ikut arahan pihak yang kalah... sebab itu geng depa...

Jadi... itu yang berlaku dalam banyak agensi Kerajaan..... yang lawaknyer... biler orang bagitau kat Menteri dan Timbalan Menteri.... mereka tak percaya.... Hahaha... bebal wal bangang betul lar...

So... memang patut la sepenggal jer akan perintah......

Bodoh tak boleh nak diajar.....

Hahahaha

7 comments:

  1. Haiya..... Bahalol got no cure.

    ReplyDelete
  2. Kerajaan sepatutnya guna ARAHAN KESELAMATAN & AKTA RAHSIA RASMI 1972 bagi membendung segala bentuk sabotaj dan sebagainya. Undang2 dah ada, gunakanlah.

    ReplyDelete
  3. Kemudian Kami berikan kepadamu giliran untuk mengalahkan mereka kembali dan Kami membantumu dengan harta kekayaan dan anak-anak dan Kami jadikan kamu kelompok yang lebih besar.

    sat atas sat bawah

    ReplyDelete
  4. Apa yang ambo boleh cakap di sini sabarlah, ingat arwah TGNA berhadapan dengan SUK Kelantan pada masa itu cukup getir lebih kurang sepuluh tahu lamanya lain yang diarah lain yang dibuat maklumat mesyuarat selalu sahaja bocor hingga timbul isu ambo tak sey orang makan gaji buta dan persetreuan itu berakhir apabila SUK itu pencen dan selepas itu TGNA aman memerintah Kelantan, harap kes ini tidak lama sebab kebanyakan orang itu masing masing dah nak pencen lagf cepat pencen lagi baik

    ReplyDelete
  5. Tunggu depa pencen dan menyesal tak sudah sebab berjaya khianat kepada Kerajaan Malaysia. Bukan orang tak tahu depa punya kerja khianat tu.

    ReplyDelete
  6. Masing-masing yang ada kes tengah ketar lutut nak kena cekup SPRM. Tak payah tunggu pencen dah. Terus pecat dan masuk dalam.

    ReplyDelete
  7. Kakitangan kerajaan kita tidak profesional sepatutnya mereka mesti mengikut arahan kerajaan baru dan memberi kerjasama penuh supaya segala urusan berjalan lancar tetapi oleh kerana mereka tidak profesional lain yang berlaku ..... keadaan ini akan merugikan negara..dan rakyat menjadi mangsa.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja