Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 May 2019

Test Ja Baru

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... baru gua test sikit ja... Ingatkan dah takder sapa baca dan keep follow blog gua ni lagi... Hahaha... sebab tu la gua sajer buat-buat salah tulis tue...

Sebab selama ni tak banyak komen yang gua dapat... Tue yang tertanya-tanya tue... takut gua tulis gua sendiri ja baca.... Hahaha... tqvm la semua... tqvm sebab still folo dan baca penulisan dalam blog gua ni...

Takper... Ramadhan ni gua akan lebih kerap menulis disini... hahaha..

Aper pon ... buat Acap tu... kita doakan yang baik-baik ja... sama gak buat Adib... Buat Bung Mokhtar dan Zizie... bertabahlah...  kalu sabit kesalahan nanti boleh la mintak duduk satu sel ngan asben.... boleh la jadi precedent... untuk satu lagi couple...

Hahahaha

7 comments:

  1. Test kunun..trick lama

    ReplyDelete
  2. polo pung bukan sebarang polo
    manusia dalam perasangka memanjang

    bulan romadhon lakukan puasa lebihbaik dari tahun lepas

    ramai boleh puasa tapi tak ramai yang boleh jaga pahala puasa
    jangan jadikan lapar n dahaga saja
    rugi banyak rugi
    berpuasa tau berdosa
    adakah puasa makan minum saja?
    kute mata telinga mulut tangan kaki hati pun mau jaga jugak

    rioh ketua hakim pompuan
    apa nak herang tak ada apa pung
    hakim dunia saja

    polis nak jumpa matde nak bantah ipmc
    dulu masa mata lebam polis buat apa
    sampai kena buat rci buang masa saja
    memang dah sah dah tau sapa pelakunya

    bukan orang nak kacau keja polis
    tapi nak pantau salahlaku jika ada laporan
    takut apa berani kerana Allah jika benar

    mat bidor kpn
    kalau ikut prinsipnya hanya bertugas kerana Allah
    jangan takut ngan matde n geng
    kalau ada buat salah jangan lepaskan

    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    penegak keadilan menjadi saksi karena Allah
    berat bagi ynag ingkar
    ringan bagi yang ikhlas

    Katakanlah: "Sesungguhnya solat, ibadah, hidup dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam


    ReplyDelete
  3. ada polong ker

    ReplyDelete
  4. che che che...

    dan dan cover line kata saja nak test follower...

    hang pun dah kehilangan follower ka...

    jangan bimbang bhai...

    bukan hang sorang pro ph yang kehilangan follower...

    ramai lagi sampaikan ratu naga pun dah tak laku bhai...

    ReplyDelete
  5. Tukang komen lagi panjang berjela drpd tukang tulis blog.. hampeh..

    ReplyDelete
  6. Bro post yg baik2 ye Ramadhan ni..... Jom kita buat hbis baik utk Ramadhan ni... Mana tau ni Ramadhan terakhir kita❤

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja