Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 April 2021

Pusing Selagi Boleh Pusing

Bhai/DeeDee semua...

Biasa la... time ini Menteri Komunikasi dan Multimedia Saifuddin Abdullah sedang dipuncak kuasa... Jadi boleh la dier nak pusing selagi boleh pusing cerita tentang ICERD... boleh la aper yang dier cakap akan dicover oleh Media....bekap sana sini... siap boleh kata dier tak terlibat dan bukan idea dier...

Hahaha.... boleh plak dikatakan yang idea ICERD tu adalah idea Mahathir Mohamed semata-mata.... walhal masa itu Saifuddin Abdullah nih la sedang menjawat jawatan Menteri Luar... Hahaha

Macam mana Menteri Luar boleh kata dier tak terlibat... Hahahaha.... lawak siot...

Boleh plak Saifuddin Abdullah kata ini semua keputusan sebulat suara Kabinet... dan dier takder kuasa nak bantah pun... Hahahaha... lawak ... lawak...

Takper la.... ko boleh cakap apa sahaja sekarang.... tapi orang tetap tau siapa ngko... lalang yang takder pendirian... sotong yang takder tulang belakang... hahaha.... spesis parasit yang akan hinggap sana sini.... Hahaha



2 comments:

  1. Dia masa jadi presiden majlis belia bila berucap mesti kontrol tutur kata bimbang makan diri senang citer bukan spontan dari pemikiran separa sedar. Boleh percaya ke orang macam ini. Sekor lagi spesis bagero.

    ReplyDelete
  2. icerd pakat nak ikut ynag Allah perintah pakat bantah
    apa punay sial jenih manusia macam ni
    hukum negara tak cukup lagi ka
    kalau tak cukup buat lagi

    jangan pusing pusing

    Saya tak akan serahkan pada JIPS untuk ambil tindakan. Saya nak ambil tindakan di bawah jenayah terancang. Bagi saya itu paling tepat, mudah, tegas untuk kita ambil," katanya dalam sidang media di Johor hari ini.

    patut sangat ditahan polis yang terlibat ni untuk disiasat bukan biar depa duk biar bekeliaran
    kalau orang lain pantang sebut nama polis tahan untuk siasatan
    kalau tahan senang nak siasat lagi mendalam
    nak jentik telinga sikit sikit takkan tak bolih
    macam tahanan lain ynag disiasat
    jangan pusing jnagn tebang pilih
    keadilan biar nampak dilaksanakan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1